Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis

Suriyeli Çocukların Eğitimi İçin 1,4 Milyar Dolara İhtiyaç Var

Kayıp Kuşaklar Olmasın Girişimi”, Suriyeli çocukların örgün öğretimlerine devam edebilmeleri için sağlanması gereken maddi kaynağı 1.4 milyar dolar olarak açıkladı.

Ortakları arasında Avrupa Birliği, ABD Dışişleri Bakanlığı, UNICEF'in de olduğu Kayıp Kuşaklar Olmasın girişimi, Suriyeli çocukların örgün eğitimlerine devam etmeleri için 1.4 milyar dolara ihtiyaç olduğunu açıkladı. 5-17 yaş aralığındaki 4 milyon Suriyeli çocuğun eğitim için yardıma ihtiyaç duyduğunu belirten KKO girişimi, Perşembe günü Londra'da yapılacak olan Suriye konulu konferansta söz konusu eğitim krizinin konuşulacağını kaydetti.

Ayrıca KKO girişimi, Londra’daki toplantıda, Suriye’deki çatışmaların taraflarına ve bu tarafları destekleyenlere, okullara ve diğer öğrenim mekânlarına yönelik saldırıları durdurmaları için daha fazla baskı oluşturmaları çağrısında bulunulacak.

-RAKAMLARLA KKO GİRİŞİMİ-

Faaliyetlerine 2013 yılı itibariyle başlayan KKO girişimi, şimdiye kadar Suriye’de 1,2 milyon çocuğun ve gencin iyileştirilmiş örgün ve yaygın öğrenim fırsatlarından yararlanmasını sağladı. 600.000’den fazla çocuğa ve gence şiddetin yol açtığı psikolojik sıkıntılara yönelik bakım sağlayan girişim, 10.000 gencin de mesleki eğitim kapsamına alınmasını sağladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.