Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Suriyeli öğretmenler gönüllü çalışıyor ve ücret almıyor

ANKARA (ANKA) -Milli Eğitim Bakanlığı, Suriyeli öğretmenlerin istihdamıyla ilgili basında yer alan haberlere yönelik, yürütülen çalışmalara gönüllü olarak destek olan Suriyeli öğretmenlere herhangi bir ücret ödenmediğini belirtti.

Bazı basın yayın organlarında yer alan Suriyeli öğretmenlerin istihdam edileceğine dair haberlere ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) açıklama yaptı. Açıklamaya göre, bu çalışma, Suriyeli çocukların eğitime erişimini ve nitelikli eğitim hizmetlerinden yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla yürütülüyor. Çalışma, başta UNICEF Türkiye Temsilciliği olmak üzere, ulusal ve uluslararası birçok kuruluş ile iş birliği içerisinde sürdürülüyor. Suriye’de öğretmenlik yaparken Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan ve gönüllü olarak söz konusu faaliyetlere katılıp, Suriyeli çocuklara destek olmak isteyen kişilerin belirlenmesi amacıyla yürütülen bu çalışma, kamplardaki sığınmacılarla sınırlı tutuluyor.

-SURİYELİ ÖĞRETMENLER ÜCRETLİ DEĞİL GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYOR-

Yapılan açıklamada yürütülen çalışma “Geçici koruma altında bulunan Suriyelilere yönelik olarak oluşturulan geçici eğitim merkezlerinde yürütülen eğitim öğretim faaliyetine gönüllü olarak destek olmak isteyen Suriyeli öğretmenlerin belirlenmesi amacıyla yürütülen bir çalışmadır” şeklinde tanımlandı.

Bakanlık, yürütülen çalışmalara gönüllü olarak destek olan Suriyeli öğretmenlere herhangi bir ücret ödenmediğinin ve bu konu dışında Suriyeli öğretmenlerin istihdamına ilişkin herhangi bir çalışma bulunmadığının da altını çizdi. (ANKA)

(HND/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.