Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Tahliyeler Diğer Tutuklulara Umut Işığı Oldu

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliye edilmeleriyle ilgili, adaletin yerini bulduğunu ve bu durumun diğer tutuklu gazeteciler için de umut ışığı olduğunu ifade etti.

Karaca, yaptığı açıklamada, 92 gün tutuklu kaldıktan sonra önceki gece Silivri Cezaevi’nden serbest bırakılan Dündar ve Gül için başta aileleri olmak üzere, gazetecilerin sabah saatlerine kadar cezaevi kapısında beklediklerine dikkat çekerek, “Dündar ve Gül tutuklandığı gün, ‘bu kararla aslında tutuklanan gazetecilik oldu’ demiştik. Şimdi de ‘gazetecilik serbest bırakıldı’ diyoruz. Demokrasilerde esas olan; düşüncelerinden ötürü suçlanan yazar, çizer ve gazetecilerin adil ve bağımsız bir hukuk sisteminde tutuksuz yargılanmalarıdır” dedi.

Yayınlanan bir haber, fotoğraf, yorum ya da her türlü yazının suç içerip içermediğinin ancak adaletli bir yargılama sonunda anlaşılabileceğini belirten Karaca, şöyle devam etti:

“Ne kadar süreceği belli olmayan bir yargılama sürecinde, ilgili yayından sorumlu olanların tutuklanmaları, telafisi olanaksız sonuçlar doğuracaktır. Nitekim bunun olumsuz sonuçları ülkemizde sıkça yaşanmış, hazin mağduriyetler oluşmuştur. Kaldı ki, Dündar ve Gül’e isnat edilen suçlamalar da tartışmalıdır. Zira devlet sırlarının korunması görevi gazetecilerin değil, bizzat devletin kendisinin görevi olduğuna ve gazetecilerin; her ne koşulda olursa olsun, halkın haber alma hakkının yerine getirerek doğru bilgilendirilmesi gibi uluslararası basın kriterlerine uyan sorumluluğu bulunmaktadır.”

Karaca, Dündar ve Gül’ün serbest bırakılmasının gazetecilik camiası başta olmak üzere, çağdaş, hukuk devletine inanan bütün kesimler tarafından sevinçle karşılandığını da ifade ederek, şu anda cezaevlerinde bulunan 32 gazetecinin de bir an önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarını istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.