Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

TAI VE YTÜ Arasında Protokol İmzalandı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI) ile Yıldız Teknik Üniversitesi (Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknopark A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Teknopark Anonim Şirketi) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Yapılan anlaşmayla, savunma sanayi ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte insan kaynağının yetiştirilmesi ve üniversite-sanayi işbirliğinin tesisi için ortak projeler geliştirilmesi hedefleniyor.

Yapılan anlaşmaya göre, yeni teknolojileri geliştirebilecek, sanayinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte bilgi ve becerilere sahip insan kaynağının yetiştirilmesi planlanmakta, ayrıca, TAI Teknoloji Yol Haritasında yer alan teknoloji konularında bilgi birikimi oluşturulması ve yetkinlik sağlanması için üniversite ile AR-GE çalışmaları yürütülmesi kararlaştırılmıştır. Üniversitede gerçekleştirilen Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programları, sanayinin ihtiyaçlarına göre yönlendirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.