Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Rowland Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri

TANAP’ın Açılış Töreni 12 Haziran’da

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı’nın (TANAP) açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde 12 Haziran’da Eskişehir’de gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden TANAP’ın açılışı törenine ilişkin açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde 12 Haziran’da Eskişehir’de gerçekleştirileceği ifade edilen açılış törenine, paydaş ve dost ülkelerden devlet ve hükümet başkanları, enerji bakanları, enerji şirketlerinin yöneticileri ve üst düzey bürokratların katılacağı belirtildi.

“TÜRKİYE, AZERBAYCAN VE GÜRCİSTAN, BÖLGESEL İŞBİRLİĞİNİ DAHA DA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN GEREKLİ ÇABAYI GÖSTERMEKTEDİR”

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklama şu şekilde devam etti:

“Son yıllarda ortak bir vizyonla Hazar Havzası’nın dünya ile bütünleşmesini sağlayacak büyük projelere imza atmış olan Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan, bölgesel işbirliğini daha da ileriye taşımak için gerekli çabayı göstermektedirler. Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Bakü-Tiflis-Erzurum petrol ve doğalgaz boru hattı ile Bakü-Tiflis-Kars demiryolunu takip eden ve Güney Gaz Koridoru’nun belkemiğini oluşturan TANAP, bu çabaların somut örneklerinden biridir.

Güney Gaz Koridoru projeleri, gerek ülkemizin enerji arz güvenliğinin sağlanması, gerek Avrupa’nın enerji arz güvenliğine katkıda bulunulması bakımından büyük önem taşımaktadır. Hazar kaynaklarının güvenli ve ekonomik güzergâhlardan dünya pazarlarına taşınması, bölgede işbirliği ve karşılıklı güvenin yaygınlaşmasına da beraberinde getirecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.