Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı tsk HAVA HAREKATI süt ihracat DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan türk silahlı kuvvetleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bugünün gündemi 14 Nisan 2024 Gündem Özeti beşiktaş

Tarım Ve Orman Bakanlığı'ndan 'Şarbonlu Hayvanlar Bekletiliyor' İddialarına Yanıt

Tarım ve Orman Bakanlığı, İstanbul Ahırkapı açıklarında içinde şarbon hastalığı taşıyan büyükbaş hayvanların bulunduğu bir geminin bekletildiği iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın kuruluşlarında yayımlanan haberlerde İstanbul Ahırkapı açıklarında içinde şarbon hastalığı taşıyan büyükbaş hayvanların bulunduğu bir geminin bekletildiği iddia edildiği belirtilerek, iddiaların asılsız ve yalan olduğu kaydedildi.

“SÖZ KONUSU GEMİ BUGÜN MARMARA DENİZİNİ TERK EDEREK İSPANYA’YA DOĞRU HAREKET EDECEK”

Haberlere konu edinilen geminin, daha önce hayvan taşımacılığında kullanıldığını ve 20 Ağustos 2018 tarihinde boşaltıldığını kaydeden Bakanlık, şunları kaydetti:

“Hayvan taşımacılığında kullanılan her araçta olduğu gibi, bahse konu olan gemide de koku vakası görülmüştür. Yayılan koku ve sineklenme gibi rahatsızlıklar için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ekipleri tarafından ilaçlama ve temizlik gibi rutin işlemler gerçekleştirilmiştir. Söz konusu gemi bugün sefer talimatının hazırlanmasının ardından Marmara Denizini terk ederek İspanya’ya doğru hareket edecektir. Olayın tamamı bundan ibaret iken kendilerini hayvan hakları örgütü olarak tanımlayan bazı maksatlı çevreler tarafından sosyal medya ve haber siteleri üzerinden kamuoyu yanlış yönlendirilmekte, gerçeği yansıtmayan kasıtlı bilgiler paylaşılmaktadır.”

“HALKIMIZ RESMİ KAYNAKLARDAN YAPILAN AÇIKLAMALARI DİKKATE ALSIN”

Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların paniğe sevk edildiğini belirterek, “Beklentimiz, halkımızın resmi kaynaklardan yapılan açıklamaları dikkate alması ve toplumu paniğe sevk eden bu kişilere itibar etmemesidir. Bakanlığımızca, bu tür yasal dayanağı olmayan mesnetsiz iddiaların sürdürülmesi halinde bu iddialara yer veren haber siteleri ve sosyal medya hesapları hakkında gerekli adli ve hukuki işlemler başlatılacaktır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
GEMİ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.