Öne Çıkanlar istanbul myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı çin ak parti medipol başakşehir tbmm ankara dinlenme tesisleri Koç Holdingin 2023 yılı net karı suriye

Taşucu Limanı'nda 24 Milyon TL Değerinde Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Taşucu Limanı’nda yapılan operasyonda 24 milyon TL değerinde yaklaşık 1 milyon adet captagon hap cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince İstihbarat Bilgi Sistemi üzerinde yapılan risk değerlendirmesi sonucunda Lübnan’dan Türkiye’ye giriş yapan bir gemi ile Taşucu Limanı’na gelen bir aracın şüpheli olarak değerlendirildiği ifade edildi. 

Açıklamada, Taşucu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri tarafından takibe alınan ve Taşucu Limanı’na boş olarak geldiği beyan edilen aracın detaylı tarama sonucunda dorsesinin taban bölümünde şüpheli yoğunluk tespit edildiği ve yapılan arama sonucunda aracın dorse tabanına zulalanmış halde şeffaf poşetler içerisinde haplar bulunduğu belirtildi. Yapılan analiz, tartım ve sayım sonucu bulunan hapların 160 kilogram ağırlığında, yaklaşık 1 milyon adet captagon cinsi uyuşturucu madde olduğu belirtilirken, ele geçirilen uyuşturucu maddenin tahmini piyasa değerinin 24 milyon TL olduğu, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.