Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu çukurova belediye başkanı soner çetin EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin

TBB: “Baroların Kuruldukları Şehrin İsminden Başka Bir İsim Kullanması Yasaktır”

Türkiye Barolar Birliği (TBB), "Baroların tescili Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından değil, yine kanuna göre Türkiye Barolar Birliği tarafından yapılacaktır. Kuruluşu tamamlanmayan baronun tescili de mümkün değildir. Kanun uyarınca baroların kuruluşunda kuruldukları ilin adından başka bir isim kullanması yasaklanmıştır." açıklamasında bulundu. 

Türkiye Barolar Birliği'nden Çoklu baro'ya ilişkin yapılan yazılı açıklamada; "7249 sayılı “Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”la Avukatlık Kanunu’nda yapılan değişiklikle, “Aynı ilde yeni bir baronun kurulması halinde Türkiye Barolar Birliği, tüzel kişilik kazanma tarihini esas almak ve birden başlamak suretiyle baroları o ilin adıyla numaralandırır.” hükmü getirilmiştir. 

Baroların farklı isimleri kullanmaları ve tescil ettirmeleri yasaktır. 

Bu konuda Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’nca Türk Patent ve Marka Kurumu’na resmi yazı ile bilgi verilmiştir.

Öte yandan baroların tescili Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından değil, yine kanuna göre Türkiye Barolar Birliği tarafından yapılacaktır. Kuruluşu tamamlanmayan baronun tescili de mümkün değildir. Kanun uyarınca baroların kuruluşunda kuruldukları ilin adından başka bir isim kullanması yasaklanmıştır.

Çoklu baronun Anayasa’ya aykırılığı konusundaki görüşümüz de kamuoyuna açıklanmıştır. " denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.