TBB Başkanı Feyzioğlu: Tehlikeyi Gördük, Artık Kucaklaşmalı, Birlik Olmalıyız

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin, "Bu olayın, artık bir kucaklaşma, mili birlik ve beraberliğimizi yeniden inşa etmek anlamında bir kırılma noktası olmasını ve tehlikeyi gördükten sonra varacağımız bir üzücü olay olarak tarihe geçip bir daha tekrarlanmamasını diliyorum" diye konuştu.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) 30. yılı nedeniyle Türkiye Barolar Birliği'nde gerçekleştirilen toplantıya, ADD Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, ADD kurucu üyeleri, Prof. Dr. Anıl Çeçen, Prof. Dr. Süleyman Çetin Özoğlu, eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin, eski Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Altan Öymen, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, gazeteci Oktay Ekşi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün torunu ve eski CHP Milletvekili Gülsün Bilgehan Toker, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, TESUD Başkanı emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

ATATÜRK HERKESİ BİRLEŞTİRMESEYDİ, MİLLİ MÜCADELE BAŞARILAMAZDI

Feyzioğlu, konuşmasına, "Cumhuriyet sevdalıları, Atatürk sevdalıları" diyerek başladı. Feyzioğlu, "Ben hayatımda hiç iyimser olmadım. İyimserliği yanlış, rehavete kaptırıcı bulurum. Ama hayatımda hep umutlu oldum. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi sadece umutsuz insanlar vardır, umutsuz durumlar asla yoktur" dedi. Bugün de bazı dersler çıkarılması gerektiğini kaydeden Feyzioğlu, "23 Nisan'ı sadece bir bayram olarak kutlamak değil. 1920'de meclisin açılmasıyla ve açılmasına giden yolda Mustafa Kemal Atatürk neyi, nasıl başardı, onu anlamamız lazım" ifadelerini kullandı. Feyzioğlu, "Atatürk ve arkadaşları, bu benden değil, benim gibi düşünmüyor diyerek milleti bölmüş müdür yoksa milli bir dava uğruna herkesi birleştirmiş midir? Atatürk, milli dava uğruna herkesi aynı paydada buluşturmamış olsaydı, kendi gibi düşünmeyen herkese vatan haini yaftasını yapıştırmış olsaydı bu milli mücadele başarılabilir miydi?" diye sordu.

BİZ MİLLİ MÜCADELEYİ SÜRDÜRMEK ZORUNDAYIZ

Feyzioğlu, "Biz milli mücadeleyi hala sürdürmek zorundayız. Çünkü 23 Nisan sadece kurtuluşun, kuruluşun değil, aynı zamanda geleceğin de bayramı olmak zorunda. Hep birlikte o geleceği inşa etmek zorundayız ve hep beraber Türk milleti olmak zorundayız. Herkesi kucaklayarak. Herkesi kucaklamanın yolu da 82 milyonu adalet paydasında buluşturabilmektir" diye konuştu. 

TEHLİKEYİ GÖRDÜKTEN SONRA VARACAĞIMIZ NOKTA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı olayına ilişkin "müessif bir olay" diyenleri kınadığını belirten Feyzioğlu, "Bu olayın artık bir kucaklaşma, milli birlik ve beraberliğimizi yeniden inşa etmek anlamında bir kırılma noktası olmasını, gerçekten bu üzücü olaydan milli birliğimizin perçinlendiği, bunun böyle gitmeyeceği, fitili ateşlemenin kolay ama ateşlenen fitili bombaya ulaşmadan söndürmenin fevkalade zor olduğunu anlayarak, 'artık tamam, son noktaya geldik, bundan sonra herkesin söylediğine, yaptığına, ettiğine dikkat etmesi gerekir' diye bir anlayış birliğine ve tehlikeyi gördükten sonra varacağımız bir üzücü olay olarak tarihe geçip bir daha tekrarlanmamasını diliyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.