Öne Çıkanlar kosgeb çin Alkın Kalkavan Kara liste 24 Haziran seçimleri Alpay Karadağ İyi Parti Kulp 25 Mart Gündemi 25 Mart 2017 Gündemi 23. Dünya Enerji Kongresinin ilk gününde hangi liderler bir araya geldi ege ihracatçı birlikleri

TBB Başkanı'ndan Avukatlık Kanunu Taslağına İlişkin Avukatlara Ve Kamuoyuna Yönelik Duyuru

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Avukatlık Kanunu Taslağı'na ilişkin olarak avukatlara ve kamuoyuna yönelik bir duyuru yaptı.

Feyzioğlu, "MESLEKTAŞLARIMIZA ve KAMUOYUNA DUYURU" başlığıyla yayınladığı açıklamada şunları söyledi:

1)    08 Mayıs 2020 tarihinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu tarafından Avukatlık Kanunu'nda değişiklik yapılacağına dair basın ve yayın organlarında yayınlanan haberler üzerine bir basın açıklaması yapılmıştır.

2)    Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Feyzioğlu bu açıklamasında; bir ilde birden çok baro kurulmasının terör örgütlerine ve onları kullanan emperyal güçlere fayda sağlayacağını, bu örgütlerin sempatizanı olan marjinal yapıların büyük maddi fonlarla kendi barolarını kurabileceklerini, yabancı baro birlikleri ile uluslararası meslek örgütlerinin Türkiye'de yalnızca bu yapıları muhatap alarak, iç ve dış kamuoylarını istedikleri gibi manipüle edebileceklerini ifade etmiştir. Aynı gerekçeyle baroya kayıt zorunluluğunun kaldırılmasının da doğru olmayacağını açıklamıştır.

3)    Türkiye Barolar Birliği Başkanı tarafından bu basın açıklamasının yapılmasından sonra Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu olarak oybirliğiyle Avukatlık Kanunu'nun 110. maddesi çerçevesinde aldığımız kararla, barolarımızdan kamuoyunda Avukatlık Kanunu değişikliğine ilişkin tartışılan konularda yetkili makamlarla yapacağımız temaslara ve kamuoyunu bilgilendirme çalışmalarımıza esas olmak üzere görüşlerini bildirmeleri istenmiştir.

4)    11 Mayıs 2020 tarihinde 51 baromuz ortak bir açıklama yaparak, Türkiye Barolar Birliği gibi, "çoklu baro sistemine ve baroya kayıt zorunluluğunun kaldırılmasına karşı olduklarını" açıklamışlardır. Ayrıca Kanun değişikliği sürecinde görüşlerinin alınması taleplerini de dile getirmişlerdir. Diğer barolarımızdan da gelecek olan yazılı görüşler, bu görüşlerle birlikte değerlendirilecektir. Ancak bu barolarımızın her biriyle yaptığımız görüşmelerden çıkan açık sonuç; istisnasız her baromuzun çoklu baro sistemine ve baroya kayıt zorunluluğunun kaldırılmasına karşı olduğu yönündedir. 

5)    Böyle bir Kanun değişikliği teklifi somutlaştığı takdirde, yasama organında çalışmalara iştirak edilirken, tüm bu görüşlerden Türkiye Barolar Birliği olarak azami oranda yararlanacağımız ve ortak akılla hareket edeceğimiz kuşkusuzdur.

Meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.