TBB: Şimdi Adalet Talebinin İçinin Doldurulması Zamanı

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Adalet Yürüyüşü’yle ilgili, “Şimdi bu talebin içinin somut bir şekilde doldurulması zamanıdır. Özlemimiz, siyaset yapmayan ve siyasetten emir ve talimat almayan, bağımsız, tarafsız ve güven duyulan bir yargı sistemine kavuşmaktır” dedi.

Birlik tarafından yapılan açıklamada, CHP’nin başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün son derece barışçıl ve başarılı şekilde tamamlanmasından mutlu olunduğu ifade edildi.
“Daha önce de ifade ettiğimiz üzere, bu yürüyüş ve dünkü miting, adalet konusunu gündeme en etkili şekilde taşımıştır” denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

Kılıçdaroğlu'na Teşekkür

“Yıllardır mücadelesini verdiğimiz hukuk devleti idealinin, Türkiye’de siyaset tarafından sahiplenildiğini ve bu talebin arkasındaki büyük gücün halk olduğunu görmek de hepimizi umutlandırmıştır.
Yürüyüş sırasında protestoları dahi ders verir şekilde sükunetle karşılayan ve demokratlık örneği sergileyen Sayın Kılıçdaroğlu’na, bu önemli yürüyüşe iyi niyetle ve adalet özlemiyle katkı veren tüm vatandaşlarımıza, yürüyüşün güvenliğini sağlayan asker ve polislerimize teşekkürü bir borç biliriz.
Şimdi bu talebin içinin somut bir şekilde doldurulması zamanıdır. Türkiye Barolar Birliği olarak özlemimiz, siyaset yapmayan ve siyasetten emir ve talimat almayan; bağımsız, tarafsız ve güven duyulan bir yargı sistemine kavuşmaktır.
Bu yoldaki çalışmalarımıza bütün gücümüzle ve adalet yürüyüşünün yarattığı toplumsal farkındalığın desteğiyle devam edeceğiz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.