Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis zorlu psm demet akalın Aleyna Tilki gülben ergen Sertab Erener ermenistan tarkan Ebru Gündeş

TBB’den Avrupa’ya "Ermenistan Kınanmalı” Başvurusu

Türkiye Barolar Birliği, Ermenistan Başbakanı’nın aralarında bulunduğu yetkililerin Uluslararası Ceza Mahkemesi statüsünde ifadesini bulan saldırı, savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlediği savunulan ve ayrıca Ermenistan’ın kınanması istenen uluslararası bir başvuruda bulundu. 

Türkiye Barolar Birliği tarafından CCBE’ye (Avrupa Barolar ve Hukuk Dernekleri Konseyi) gönderilen yazıda, Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan’a ait olduğuna dair dört ayrı BM Güvenlik Konseyi kararı bulunduğu hatırlatıldı.

Yazıda, Ermenistan’ın ise uluslararası kuruluşların kararlarını hiçe sayarak Dağlık Karabağ ve Azerbaycan’ın yedi ilçesinde işgalini sürdürdüğü kaydedildi. 

Ermenistan’ın Temmuz 2020’den itibaren işgali yaymak için yeni bir saldırıda bulunduğu ifade edilen yazıda, bu saldırı suçunun dünyada uluslararası kuruluşların yaptıkları tespit ve açıklamalarla sabit olduğuna vurgu yapıldı.

Yazıda, Ermenistan’a karşı vatanını savunan Azerbaycan’a “dur” denilmesinin saldırganı cesaretlendirdiği, bu sebeple tüm uluslararası kuruluşların doğru tespit yapıp suç işleyeni uyarmakla hükümlü olduğu dile getirildi.

Yazıda, Türkiye Barolar Birliği ve Türkiye’deki avukatların Azerbaycan Barolar Birliği ve Azerbaycanlı meslektaşlarıyla her zaman dayanışma içinde olacağı da vurgulandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.