Öne Çıkanlar chp Covid19 tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping 24 Adet Sipariş Aldı

TBMM Başkanı Kahraman: Milli Birlik Ve Bütünlüğümüzü Bozmayalım

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Man Adası belgeleri hakkında, “Hakikatler hiçbir zaman örtülmez, ortaya çıkar. Türkiye’mizin önünü kesmek isteyen mihrakların ekmeğine yağ sürmeyelim. Milli birlik ve bütünlüğümüzü bozmayalım. Birbirimize anlayışla davranalım ve kardeş olduğumuzu her zaman hatırlayalım derim” dedi.

TBMM Kabatepe Parkı’nda 6’ncı Geleneksel Meşe Palamudu Toplama Şenliği düzenlendi. Etkinliğe TBMM Başkanı Kahraman, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milletvekilleri ve çocuklar katıldı. Şenlikte bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, “Son 13 yılda ormanlık alanı 1.5 milyon hektar artırdık. Ormanlardaki ağaçların toplam hacmi arttı. Bizden önce 1.2 milyar metreküpken şu anda 1.6 milyar metreküp. Bununla gerçekten gurur duyuyoruz. Geçtiğimiz Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı 375 dev tesis yanında dört milyarıncı fidanı Edirne’deki içme suyu arıtma tesisine dikildi. Dünyadaki her insan için 2023 yılına kadar Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılına kadar yedi milyar fidanı toprakla buluşturma sözü verdik. Türkiye’yi hep birlikte yemyeşil yapacağız” diye konuştu.

“ERTESİ GÜN BALTAYI ÇUVALA SARAR”

Eroğlu’nun konuşmasının ardından TBMM Başkanı Kahraman etkinliğe katılanlara hitap etti. Meclis bahçesinde 115 türde 10 binin üzerinde ağaç bulunduğunu söyleyen Kahraman, “Her şenlikte 200-300 bin palamut toplanmaktadır. Meşe ağacı Anadolu insanı gibi sağlam ve dayanıklıdır” dedi. Memleketinin Rize İkizdere olduğunu hatırlatan Kahraman, “Bizim İbrahim dayımız, Allah rahmet eylesin gider hangi ağacı keseğini -kürek yapacak- keşfeder, ertesi gün baltayı çuvala sarar ta ki keseceği ağacın yanına gidene kadar. Niye baltayı sarıyor? Çünkü ağaç canlıdır. ‘Acaba beni mi kesmeye geldi’ diye korkmasın, ürkmesin diye. Hani var ya biz kurban keserken koyunun gözünü bağlıyoruz, biraz sonra keseceğiz. Bıçağı da saklar kasap arkada, o görmesin diye. Bunlar güzel manevi duygulardır. Bu duygulara sahip olduğunuzda, o ağacı canlı kabul ettiğinizde ihtiyacınız yoksa kesmezsiniz, dokunmazsınız” şeklinde konuştu.

“MUTLAKA CEZALANDIRACAĞIZ”

Kahraman ve Eroğlu palamut toplayan çocuklarla ilgilendi ve Kabatepe Parkı’na bir fidan dikti. Bakan Eroğlu Erzincan’da yaşanan hayvana şiddet olayı ile ilgili sorulan soruya, “Biz bunları yakalıyoruz gerekli idari cezalar veriliyor tabii burada vatandaşları şuurlandırmak lazım onlar da canlı. Canlılara eziyet etmek bizim kültürümüzde yoktur. Dolayısıyla onları korumak lazım. Onların da canı var. Görüntüleri arkadaşlar izlemiş, ben gördüm çok üzüldüm doğrusu. Ama bunlar bizim kültürümüzde anlayışımızda yok ve bunları mutlaka cezalandıracağız. Zaten büyük cezalar veriyoruz. (Cezaların artırılması) olabilir ama şu anda zaten gereğini yapıyoruz zaten. Merak etmeyin. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma, Milli Parklar her yerde yakalıyor gerekli cezayı veriyor ama burada kültürü oluşturmamız lazım. Cana kıyılamaz, eziyet edilemez. Onlar da can” yanıtını verdi.

“MÜZAKERE TARZINDA SÜRMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM”

TBMM Başkanı Kahraman ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna duyurduğu Man Adası belgelerine ilişkin sorulan soruya şu yanıtı verdi:

“Ben de sizler gibi takip ediyorum. Bu tip polemiklerin kavgaya dönüşmemesi, sıkıntı vermemesi ve normal müzakere tarzında sürmesinin gerektiğine inanıyorum. Hakikatler hiçbir zaman örtülmez, ortaya çıkar. Türkiye’mizin önünü kesmek isteyen mihrakların ekmeğine yağ sürmeyelim. Milli birlik ve bütünlüğümüzü bozmayalım. Birbirimize anlayışla davranalım ve kardeş olduğumuzu her zaman hatırlayalım derim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.