Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

TBMM Başkanı Yıldırım'dan Kıbrıs Mesajı

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Kıbrıs’ta çözüm, iki toplumun eşit haklara sahip olması ve adil bir yönetişim anlayışını tesisi ile mümkün olacaktır. KKTC’nin uluslararası anlaşmalardan kaynaklı haklarını güvence altına alacak şekilde yürütülen çözüm çalışmaları devletimiz tarafından her zaman desteklenmiştir” dedi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımladı. Yıldırım'ın mesajı şöyle:

“Kıbrıs adasını Yunanistan’a bağlamak için adada yaşayan Türklere karşı başlatılan katliam girişimlerini engellemek gayesiyle başlatılan, soydaşlarımızın güvenlik ve özgürlüğünü sağlayan Barış Harekâtının 44’üncü yılını kutluyorum. Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Barış ve Özgürlük Bayramı olarak kutlanan bu harekâtla, Kıbrıs adasında kardeşlerimizin can ve mal emniyetleri sağlanmış, Kıbrıs Adası’nda eşit haklara sahip iki devletli bir ortam oluşturulmuştur. Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan kardeşlerimiz gibi bizim de için de şeref ve mutluluk günüdür.

Kıbrıs’ta çözüm, iki toplumun eşit haklara sahip olması ve adil bir yönetişim anlayışını tesisi ile mümkün olacaktır. KKTC’nin uluslararası anlaşmalardan kaynaklı haklarını güvence altına alacak şekilde yürütülen çözüm çalışmaları devletimiz tarafından her zaman desteklenmiştir.

Bu vesileyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını bir kez daha kutluyorum. KKTC’li kardeşlerimize uluslararası camianın saygın bir üyesi olarak huzur dolu, sağlıklı günler temenni ediyorum. Necip milletimizin Kıbrıs Adası’ndaki hak ve çıkarlarını korumak için şehadet mertebesine erişen ve gazilik payesi elde eden bütün kardeşlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.