Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Rowland Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri

TBMM'de "Kağıtsız Parlamento" Dönemi

TBMM'de "Kağıtsız Parlamento" projesi kapsamında yasama evrakının elektronik ortamda dağıtımı uygulamasına geçilecek.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman imzasıyla milletvekillerine gönderilen yazıda, Başkanlık Divanının 13 Ekim 2014 tarihinde kabul edilen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Evrak Yönetmeliği'nin “Basılı yasama dokümanı dağıtımı” başlıklı 17. Maddesinde, yasama evrakı ile basılı yasama dokümanının dağıtım ve tesliminin elektronik ortamda yapılabileceğinin belirtildiği kaydedildi.

Yazıda, TBMM Başkanlığınca 24. Yasama Döneminde gerek söz konusu yönetmelik hükmünün uygulanması gerekse kağıt israfını azaltmak ve dağıtım hizmetini hızlandırmak amacıyla başlatılan “Kağıtsız Parlamento” projesi kapsamında, siyasi parti gruplarının da görüşleri alınarak “yasama evrakının elektronik ortamda dağıtımı”nın benimsendiği ifade edildi.

Yazıda, dağıtıma konu olan kanun tasarı ve teklifleri ile komisyon raporlarının yer aldığı sıra sayıları ile denetim önergelerinin milletvekillerine elektronik ortamda sunulması, dağıtım bilgisiyle birlikte ilgili linkin milletvekillerinin e-posta adreslerine gönderilmesi ve bu surette dağıtımın gerçekleştirilmesi, ancak talep edilmesi durumunda milletvekiline yasama evrakının basılı nüshasının verilmesi uygulamasına geçileceği ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.