Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

TBMM’den Filistin İçin Ortak Bildiri

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, İsrail'in Filistin halkına yönelik uyguladığı katliamı kınamak için AK Parti, CHP ve MHP’nin ortak imzası ile bildiri yayımlandı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman Başkanlığı’nda toplandı.İsrail'in Filistin halkına uyguladığı katliamı kınamak amacıyla özel gündemle toplanan Meclis’te konuşmaların ardından, AK Parti, CHP ve MHP’nin ortak imzası ile bildiri yayımlandı. 

Bildiri şöyle:

"Biz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üç parti grubu olarak Kudüs’te yaşanan gelişmeler üzerine bu ortak bildiriyle tüm dünyaya irademizi haykırıyoruz:

ABD yönetiminin İsrail Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararını, BM üyesi 128 ülkenin ve İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi tüm ülkelerin İstanbul zirvesindeki şiddetli tepkilerine rağmen uygulaması, başta Kudüs olmak üzere tüm bölgede büyük infial meydana getirmiştir.

14 Mayıs 2018 günü Gazze şeridinde barışçıl gösteriler düzenleyen Filistinlilere vahşice saldırıp an itibariyle 60 kişiyi katleden, 2 bin 770’in üzerindeki kişiyi yaralayan İsrail yönetimini tüm insanlık adına şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

ABD’nin ve İsrail’in BM kararlarını yok saymasına, uluslararası toplumun iradesine ve evrensel değerlere meydan okumasına karşın Filistinlilerin barışçıl tepkileri en temel haklan olduğu gibi insanlık vicdanına da tercüman olmaktadır.

Bu uğurda insanlığın ortak vicdanı olarak görevini yerine getirirken şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması, İsrail’in zulümlerine, katliam ve haksızlıklarına teşvik, vebale ve suça ortak olmaktır.

Bu barbarca saldın ve katliamlann dünyanın gözü önünde fütursuzca yapılabilmesi, insanlık, ahlak, vicdan ve adalet gibi en temel değerlerin utanmazca ayaklar alüna alınması ayrıca bu acı olayların vahim bir yönüdür.

Gün boyu savunmasız masumlar öldürülürken dünyadan etkili, sonuç doğurucu seslerin çıkmayışı, Arap birliği ve BM başta olmak üzere uluslararası kurumlann açık tavır almayışı, Filistin sorunuyla tarihi, toplumsal ve kültürel olarak ilgili ülkelerin klişe ifadelerin ötesine geçemeyişleri muhakkak ki tarihin unutmayan hafızasına kan ve ateşle kazınacaktır.

Türkiye Filistin halkının haklı davasına her zaman ve her şartta sahip çıkmıştır, bundan sonra da en güçlü şekilde sahip çıkmaya devam edecektir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki üç parti grubu olarak mazlum Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanında olacağımızı, zulme karşı adalete, haksızlığa karşı hakka- hukuka destek vereceğimizi ilan ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.