Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank

Tendürek'te 13 Terörist Öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Van’ın Çaldıran ilçesi Tendürek bölgesinde terör örgütü PKK mensubu 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet adresinden yapılan açıklamada, terör örgütüyle yapılan mücadeleye ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, Van'ın Çaldıran ilçesi Tendürek bölgesinde çıkan çatışmada 13 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada, ayrıca Çukurca ve Tendürek bölgelerinde teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzisi, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harekâtı ile imha edildiği ifade edildi.

Açıklamada, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde devam eden operasyonda, 33 bölücü terör örgütü mensubu teröristin ölü olarak ele geçirildiği, 30 teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtildi. Bölgede devam eden operasyonda ayrıca 5 Doçka uçaksavar makineli tüfek mevziinin imha edildiği ve 5 Doçka uçaksavar makineli tüfeğin ele geçirildiği ifade edildi.

Tunceli’nin Merkez ilçesi Çiçekli bölgesinde çıkan çatışmada ise 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, iki sırt çantası, bir tabanca, bir dürbün, bir miktar Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ile bidonlar içerisinde 500 kg Amonyum Nitrat ele geçirildiği kaydedildi.
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçlerince icra edilen yol araması esnasında ise tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcının imha edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, Mardin’in Kızıktepe bölgesinde Uğur Kaymaz Mezarlığının yanında tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcının imha edildiği kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.