Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank beşiktaş chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

“Terör Saldırıları İle Türkiye’nin Çökmeyeceğini Tüm Dünyaya Gösterdik”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Anadolu Lisesi’nin açılışına video konferans yöntemiyle katılarak, “Bölge insanları ile el ele vererek, DEAŞ, PKK ve hain FETÖ saldırılarının üstesinden geldik. Terör saldırıları ile Türkiye’nin çökmeyeceğini, tüm dünyaya gösterdik” dedi.

Mardinli İşadamı ve eski Milletvekili Süleyman Bölünmez bir süre önce görevi başında PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk anısına okul yaptırdı. Görev başında şehit düşen kaymakamın ismi Derik İlçesinde yaptırılan Anadolu Lisesine verildi. Safitürk’ün adını taşıyan 28 derslikli lisede 550 öğrenci eğitim görüyor. Okulun açılışına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, işadamı Bölünmez’in kızı AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, şehit kaymakamın ailesi milletvekilleri, Derik İlçesi sakinleri ve çok sayıda katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise programa video konferans yöntemiyle katılarak işadamı Bölünmez’e teşekkür etti. Okulun 6 aylık bir sürede tamamlandığını hatırlatan Erdoğan, “Bölge insanları ile el ele vererek, DEAŞ, PKK ve hain FETÖ saldırılarının üstesinden geldik. Terör saldırıları ile Türkiye’nin çökmeyeceğini tüm dünyaya gösterdik. Çukur eylemleriyle, bombalı saldırılarla akla gelmeyecek eylemler ile bu ülkenin barışını, huzurunu, bozacaklarını zannedenler bir kez daha yanıldılar” dedi.

“SPORUN GÜCÜ, TERÖRÜ YENECEKTİR”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, aynı zamanda şehit kaymakam Safitürk’ün yakın akrabası olduğunu belirtirken, gözyaşlarına hakim olamadı. Soylu, “Bu coğrafyaya bu topraklara inancımızı göstermek için hepimizin birer Fatih Safitürk olduğunu göstermek için geldik” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise yeni yapılan okula öğrenciler için yüzme havuzu yaptıracağı sözünü vererek, “Sporun gücü, terörü yenecektir. Bunun için okullarda spora önem vereceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.