Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti İsrail gündem başlıkları Afrin Hakkari Muhbir ysk bugünün gündem özeti çin turizm pkk

Teröristler köy korucularına ateş açtı

ANKARA (ANKA) – Bir grup terörist tarafından, yapımı devam eden Silvan Barajı yol güzergâhında tesis edilmeye başlanılan üs bölgelerinde emniyet tedbiri almak üzere görevlendirilen geçici köy korucusu timlerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın önemli yurtiçi olaylarına ilişkin açıklamasına göre, bölücü terör örgütü mensubu 4-5 terörist tarafından, Kars / Sarıkamış İlçesi Kızılçubuk Köyü mülki sınırları içerisinde yapımı devam eden sulama göletinin şantiye alanında, yüklenici firmaya ait park halindeki iki iş makinası, iki kamyon, bir kamyonet ve bir su arazözü yakıldı. Olay şirket yetkililerinin bildirmesi sonucu öğrenildi.

Yüzleri maskeli silahlı bir grup terörist tarafından, Diyarbakır / Lice İlçesi Yaprakköy Mahallesinde, Lice-Kulp karayolu kesilirken durdurulan iki araç yakıldı.

Bir grup terörist tarafından, Diyarbakır / Silvan İlçesi Boyunlu Mahallesinde, yapımı devam eden Silvan Barajı yol güzergâhında tesis edilmeye başlanılan üs bölgelerinde emniyet tedbiri almak üzere görevlendirilen geçici köy korucusu timlerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Üs bölgelerinde görevli unsurlar tarafından, terörist ateşlerine derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesildi. Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Ayrıca Şırnak’ta, Irak’tan Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan, bölücü terör örgütü mensubu iki terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandı.

Öteyandan bir grup terörist tarafından, Şırnak / Silopi İlçesinde, iki adet yüksek gerilim hattı direğinde de el yapımı patlayıcı (EYP) patlatılarak maddi hasar verildi.

Olaylarla ilgili olarak adli tahkikat başlatıldı. (ANKA)

(HM/ÖZK)


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.