Teröristlerin Son Hainliği ''Cami Önüne 200 Kilo Bomba Koydular''

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Kali Camisi karşısında 200 kilogram patlayıcı madde tespit edildi.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada ilçede güvenlik güçlerine yönelik sansasyonel eylem hazırlığı yapıldığı ihbarını değerlendiren Lice İlçe Emniyet Amirliği ekipleri Kali Camisi karşısında Mulla Mahallesi Diyarbakır Caddesi’nde bir adreste büyük miktarda patlayıcı madde düzeneği hazırlandığını fark eden güvenlik güçleri gerekli önlemlerin alınmasının ardından malum adreste arama gerçekleştiren güvenlik güçleri, büyük bir varil içerisinde kablo düzeneği olduğunu tespit etti. Güvenlik güçleri tarafından yolun araç ve yaya trafiğine kapatılmasının ardından olay yerine bomba imha uzmanları çağırıldı.

Lice Jandarma Komando Alay Komutanlığına bağlı Bomba İmha Uzmanı ekip tarafından bomba dedektör köpeği ile yapılan incelemede, plastik varil içerisinde, yaklaşık 200 kilogramağırlığında amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı (EYP) olduğu tespit edildi. Varildeki patlayıcı düzeneği etkisiz hale getirildikten sonra EYP olay yerinden kaldırıldı. Güvenlik güçleri tarafından boş araziye götürülen patlayıcı madde kontrollü bir şekilde imha edildi. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmazken olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildrildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.