Öne Çıkanlar azerbaycan Kent diyarbakır pkk Ayyuka eNBE akbank türkiye istanbul çin 17 Mart 2024 Pazar Gündemi sigara

TESK Başkanı Bayram Yolculuğu İçin Uyarılarda Bulundu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken bayram öncesi şehirlerarası yolculuk yapacaklara uyarılarda bulundu. Palandöken, yolcuların biletlerinde isimlerinin yazılı olması, ferdi güvenlik sigortası gibi konulara dikkat çekti.

 TESK Başkanı, yoğun şekilde yaşanan trafikte olası bir kaza durumunda kişinin tanınması, ferdi koltuk sigortalarının yapılması, güvenlik kontrollerinde emniyet güçlerinin işinin kolaylaştırılması gibi sebeplerle biletlerin üzerinde isim, soyisim ve TC Kimlik Numarasının yazılması gerektiğini ifade etti.
Şehirlerarası yolculuklarda Karayolları Taşıma Yönetmeliğinin 38. Maddesine göre de yasal olarak isim, soyisim yazması zorunluluğundan bahseden Palandöken, “Otobüs firmalarının açısından da yolcunun açısından da güvensiz bir uygulama haline geliyor. Firmalar da yolcular da bu konuyu kendi güvenlikleri için hassasiyetle takip etmelidir” dedi.

“Ferdi Koltuk Sigortası Yolculuğunuzun Teminatıdır”
Yolcuların can güvenliği için gerekli olan ferdi koltuk sigortası ile ilgili olarak “Ferdi koltuk sigortası, yolculuğun sonuna kadar meydana gelen kaza, ölüm, yaralanmalara karşı sigortalayan poliçelerdir. Bayram zamanları gibi yoğun trafiğin yaşandığı bir dönemde kendi güvenliğinizi korumanın en önemli yolu bu sigortanın yapılmasıdır.” şeklinde konuştu.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.