Öne Çıkanlar kosgeb çin Alkın Kalkavan Kara liste 24 Haziran seçimleri Alpay Karadağ Kulp 25 Mart Gündemi 25 Mart 2017 Gündemi ege ihracatçı birlikleri Mesleki Yeterlilik Belgesi Aranan Meslekler çukurova belediyesi

Tezkere mevcut hükümetin imzası ile Meclis'e sunuluyor

ANKARA (ANKA)-Süresi 2 Ekim’de dolacak Irak ve Suriye Tezkeresi en geç Pazartesi gününe kadar mevcut hükümetin imzası ile Meclis Başkanlığı’na sunulacak.

Sınır ötesine yapılabilecek operasyonlara dair Başbakanlık Tezkeresi’ni, mevcut hükümet mi yoksa HDP’nin de içerisinde olacağı seçim hükümeti mi Meclis’e gönderecek" tartışmaları devam ederken, Başbakanlık kaynakları tezkerenin üç gün içeresinde Meclis’e sunulacağını bildirdi.

Yurtdışına asker göndermeyi düzenleyen tezkere, HDP’nin siyaset anlayışı gereği bugüne kadar hep karşı çıkması nedeniyle  bazı tartışmaları da beraberinde getirdi.

ANKA’nın edindiği bilgiye göre; Başbakanlık kaynakları söz konusu sınır ötesi tezkeresinin üç gün içeresinde Meclis’e sunulacağını bildirdi. Tezkere mevcut hükümetle Meclis’e sunulduktan sonra Pazartesi gününde itibaren kurulacak olan seçim Hükümeti tarafından da Meclis’ten geçirilecek.

-MECLİS BAŞKANI MECLİS’İ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRACAK-

Tezkere Meclis’e sunulduktan sonra, 24 Ağustos Pazartesi günü Meclis Başkanı İsmet Yılmaz’ın tezkereyi görüşmek üzere Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırması bekleniyor. Bu arada aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da seçim hükümetini kurmak için çağrı yapması öngörülüyor. 5 gün içeresinde kurulacak olan seçim hükümetine atanacak bağımsız bakanların yemin edeceği günde tezkerenin de görüşülmesi planlanıyor. (ANKA)

(BK/ÖZK) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.