Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin recep tayyip erdoğan operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

TGS: Gazetecilik Suç Değildir

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) gazetecilere yönelik gözaltı ve tutuklamalara ilişkin “Gazetecilerin yaptığı şey gerçekleri halka ulaştırmaktır. Bu yüzden bir kez daha ‘gazetecilik suç değildir’ diyoruz” açıklamasında bulundu.

TGS üyeleri Tunca Öğreten ve Ömer Çelik’in de aralarında bulunduğu gazetecilerin gözaltına alınması üzerine TGS bir açıklama yaptı. Açıklamada, gazetecilerin neden gözaltına alındığına dair bir açıklama yapılmadığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye’nin dört bir yanında bombalar patlarken, İŞİD Suriye’de Türk askerini öldürürken, gerçekleri gizlemek için gazetecileri hedef alan bir anlayışı kabul etmiyoruz.
Gazeteciler Sendikası olarak üyelerimiz Tunca Öğreten ve Ömer Çelik ile birlikte gözaltındaki ve tutuklu tüm gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.