Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon kurban bayramı

THD: Yüksek Tutardaki  Emlak Vergisine Dava Açmak İçin Son Bir Ay

Tüketici Hakları Derneği (THD) vatandaşların çok yüksek oranlarda emlak vergisi ile karşılaşmasına ilişkin yoğun şikayetler aldıklarını belirterek, gerçekçi olmayan yüksek tutardaki  emlak vergisine dava açmak için son bir ay kaldığını duyurdu.

Emlak vergisinin gerçekçi olmayıp, haksız ve yüksek tutarda belirlendiğini düşünen yurttaşların vergi mahkemesine itiraz davasını açabileceğini, ancak, 7 Eylül 2017 tarihine kadar vergi mahkemesine itiraz davasını açmak gerektiğini vurgulayan THD açıklamasında şunları kaydetti:

“Maliye Bakanlığı’nın 08.03.2017 tarihli ve 2017/1 sayılı Emlak Vergisi Kanunu İç Genelgesine uygun olarak Belediyelerin başkanlığında oluşturulan emlak vergisi takdir komisyonları tarafından emlak vergisine ilişkin gerekli inceleme ve takdirin gerçekçi ve sağlıklı bir şekilde yapılmadığı konunun uzmanlarınca belirtilmektedir. Örneğin, 8-10 katlı ve zemin altında 3 ya da 4 kottaki daire sahiplerinin de binanın üst katlarındaki daire sahiplerinin ödediği aynı tutarda emlak vergisi ile aynı tutarda tapu harcını ödedikleri belirtilmektedir.

 Herkesin dava açmasına da gerek yoktur. Aynı cadde ya da sokakta oturan bir kişinin dava açması yeterlidir. Aynı cadde ya da sokakta oturan bir kişinin kazanacağı dava sonucundan o cadde ya da sokaktaki diğer vergi mükellefleri de yararlanabileceklerdir. Bunun için de bir an önce aynı cadde ya da sokakta oturanların bir araya gelerek birlikte hareket etmelerinde yarar vardır. Dava açmak için muhtarlıklardan takdir komisyonu kararının alınması gerekiyor.”
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.