Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

THK Genel Başkanı Atılgan: Milletimizin Kurban Derilerini Teslim Edeceği En Yararlı Kurum THK’dır

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Kürşat Atılgan, “Milletimizin kurban derilerini makbuz karşılığında gönül rahatlığıyla teslim edeceği millet menfaatine en yararlı, en ciddi ve en hayırlı kurum THK'dır" dedi.

Kürşat Atılgan yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada toplanan kurban derilerinden elde edilen gelirin havacılık faaliyetlerinin sürdürülmesinde kullanılacağını belirterek, “Gençlerimize istikbalin mesleği olan havacılığı sevdirmek, onlara yeni ufuklar açmak, Türkiye’nin kalkınmasına destek vermek için çabalıyoruz” dedi.

“Kurban Derilerinizi Makbuz Karşılığında Teslim Edin”
Atılgan kesilen kurbanların derilerini kime verileceğine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek "Milletimizin kurban derilerini makbuz karşılığında gönül rahatlığıyla teslim edeceği millet menfaatine en yararlı, en ciddi ve en hayırlı kurum THK'dır" dedi. Atılgan, Türkiye'de kesilen kurbanların derilerinin ekonomik değerinin önemli yer tuttuğunu belirterek, sıcak hava nedeniyle tuzlanmayan derilerin 1-2 saat içinde zayi olduğunu ifade ederek, “Kurban derilerinin toplanması ve hiçbir zarar görmeden ekonomiye kazandırılması için her sene olduğu gibi bu yıl da, binlerce THK gönüllüsü vatandaşımızla çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz. Basın yayın organlarından her yıl büyük miktarlarda kurban derisinin hatalı toplama ve saklamadan dolayı ziyan olduğunu duyuyoruz, okuyoruz. Kurumumuzun bu işte ciddi tecrübesi var. Şubelerimiz 92 yıldır bu sahada iyice uzmanlaşmış durumda. Kurban derilerin toplanıp usulüne uygun işlenmesi ve tabakhanelere ulaştırılması için hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.
 
THK’na yapılan kurban derisi bağışlarının, Kurum’un mali kaynağı olduğunu ifade eden Atılgan, “Bu bağışlar sayesinde her yıl on binlerce gencimize model uçak, paraşüt, yamaç paraşütü, planör, yelken kanat gibi sportif havacılık alanlarında ücretsiz kurslar veriyor, orman yangın riski yüksek bölgelerimiz Ege ve Akdeniz’de uçaklarımızla her yaz yangınları söndürüyoruz. Ambulans helikopterlerimizle yurdumuzun en ücra köşelerinden hasta ve yaralılarımızı hastanelere taşıyoruz. 2011’de kurduğumuz THK Üniversitesi ile havacılık sektörüne nitelikli insan yetiştiriyoruz” açıklamasında bulundu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.