Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Rowland Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri

Ticaret Bakanlığından “Ramazan” Denetimi

Ticaret Bakanlığı, Ramazan ayında fırsatçılık yapanlara yönelik denetimlerin artırıldığını belirterek, "Ramazan ayında da fırsatçılığa, stokçuluğa ve diğer haksız ticari uygulamalara geçit verilmeyecektir." açıklamasında bulundu. 

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada; "Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, gıda sektörü piyasalarında önemli bir canlılık yaşanırken, bu dönemde gıda ürünlerine olan talep de önemli ölçüde artış göstermektedir. Ramazan ayı ve öncesinde gıda sektöründe yaşanan bu hareketliliği fırsat bilen bazı esnaf ve tacirlerin, piyasaya sunduğu gıda ürünlerinin fiyatlarını haklı bir gerekçeye dayanmaksızın arttırdığı gözlenmiş olup, bu konuda  vatandaşlarımızdan  Bakanlığımıza çeşitli şikayetler ulaşmıştır.

 

Ramazan ayını ve oruçlu olan vatandaşlarımızın bu durumunu adeta istismar ederek ticari bir fırsata dönüştürme ve böylece daha fazla kazanç elde etme gayretiyle yürütülen ticari faaliyetler, piyasalardaki istikrarın bozulması, fiyatların suni olarak artması ve vatandaşlarımızın ekonomik çıkarlarının zarar görmesi gibi Ramazan ayının ruhu ile bağdaşmayacak sonuçlar doğurmaktadır. Ramazan ayı içerisinde gıda sektöründe yaşanan hareketliliği fırsat bilerek, piyasaya sunduğu gıda ürünlerinde haksız fiyat artışları yapanlara yönelik denetimlerimiz devam edecektir.

 

Bu kapsamda gerekli tedbirler alınmış olup Türkiye genelinde 81 il Ticaret İl Müdürlüğüne yazılı talimat gönderilmiştir. Ticaret İl Müdürlüklerine gönderilen yazıyla, her il bünyesinde Ramazan ayına özel daha sıkı ve etkin bir denetim mekanizmasının işletilmesi ve mevzuata aykırı faaliyetlerden dolayı kanunun öngördüğü yaptırımların uygulanması konusunda gerekli talimatlar verilmiştir. Bu çerçevede Ramazan ayında da fırsatçılığa, stokçuluğa ve diğer haksız ticari uygulamalara geçit verilmeyecektir." denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.