Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak

Tır Yakan Teröristlerden İkisi Öldürüldü

Van Çaldıran’da mayıs ayında beş tırı yakan ve yola patlayıcı döşeyenlerden olduğu belirtilen iki bölücü terörist öldürüldü.

TSK'nın internet sitesinden verilen bilgiye göre dün yapılan operasyonda, 24 Mayıs 2016 tarihinde Çaldıran-Doğubayazıt yoluna el yapımı patlayıcı döşeyen ve 16 Haziran 2016 tarihinde yolu keserek beş tırı yakan teröristlerden olduğu değerlendirilen iki bölücü terör örgütü mensubu, iki Kalaşnikof piyade tüfeği, sekiz Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 252 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir el bombası, iki el telsizi, bir kamera ve bir dürbünle birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Bitlis Güroymak kırsalında icra edilen operasyonda teröristler tarafından tuzaklanmış üç adet el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.

Şırnak Silopi’de icra edilen arazi aramasında el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Irak kuzeyi bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan iki terörist, Şırnak / Silopi’de güvenlik güçlerine teslim oldu.

Gaziantep’te Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan DEAŞ terör örgütü mensubu, yabancı uyruklu iki terörist yakalandı.

Irak kuzeyi Zap ve Metina ile Diyarbakır / Lice ve Hakkâri / Şemdinli bölgelerindeki bölücü terör örgütüne ait sığınak, barınak ve silah mevzileri icra edilen hava harekâtı ile yok edildi.
 

Anahtar Kelimeler:
TerörOperasyonVan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.