TOBB Başkanı: Çanakkale Zaferi Milli Birliğin En Güzel Örneğidir

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Çanakkale Savaşları, bizim en ağır şartlar altında dahi asla yenilgiyi kabul etmeyeceğimizin, bağımsızlık dışında bir alternatifimizin olmadığının dünyaya ilanıdır” dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü temalı mesaj yayımlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan Çanakkale zaferi, milli birlik ve beraberliğin en güzel örneğidir” diyen Hisarcıklıoğlu, “18 Mart 1915 tarihinde zaferle sonuçlanan Çanakkale Deniz Savaşları, daha sonra gerçekleşen Kara Savaşları’nın da başarıya ulaşmasında çok önemli bir etken olmuştur. Çanakkale Savaşları, bizim en ağır şartlar altında dahi asla yenilgiyi kabul etmeyeceğimizin, bağımsızlık dışında bir alternatifimizin olmadığının dünyaya ilanıdı'' diyerek milli birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Vatan söz konusu olunca kimsenin canını bile düşünmeyeceğini belirten TOBB Başkanı, ''Millet olarak her zor zamanda bir araya gelmeyi, kenetlenmeyi nasıl başardığımızı, vatan söz konusu olduğunda kimsenin canını dahi düşünmediğini herkes çok iyi bilmektedir. Bugün bu birlik ve beraberliğe daha da fazla ihtiyaç duymaktayız. Ülke olarak bugün ulaştığımız noktayı en başta, vatan için canlarını feda etmekten çekinmeyen, vatan sevgisinin ne olduğunu, bağımsızlığın, özgürlüğün ne kadar yüce değerler içerdiğini gelecek nesillere gösteren kahraman şehitlerimize borçluyuz. diye konuştu.

Rıfat Hisarcıklıoğlu mesajını, ''Bizlere ve bizden sonraki nesillere düşen, bu güzel toprakları sonsuza kadar barışın ve kalkınmanın yaşanacağı, herkesin bir arada daha güzel günlere ulaşmak hedefiyle, can cana, yan yana var gücüyle çalıştığı, dünyanın en çağdaş ve en gelişmiş ülkesi yapmaktır. Bu hedef bizim ulaşana kadar ve ulaştıktan sonra da asla dönmeyeceğimiz hayalimizdir. Türk iş dünyası adına, bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale şehitlerimizi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnetle ve rahmetle anarken, onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum'' diyerek noktaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.