Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan deaş 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı fenerbahçe babacan Covid19

Toruntay: OHAL Bir Süre Devam Etmeli

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, “OHAL’in bir miktar devam etmesi lazım sonra da kaldırılması gerekiyor. Türkiye gibi demokratik, özgür bir ülkede olağanüstü hallerin de bir müddet sonra normal yaşam tarzına dönecek şekilde uygulamalar yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Toruntay, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Konuşmasına Basın Bayramı'nı kutlayarak başlayan Toruntay, çalışma hayatının içinde olarak yapılması gereken ne varsa kapılarının her zaman gazetecilere açık olduğunu belirterek, “Çünkü biz faaliyetlerimizi sizin aracılığınızla kamuoyuna, çalışanlarıma ülke gündemine taşımaya çalışıyoruz. Bu konuda sizin gayret ve emekleriniz asla inkar edilemez dolayısıyla sizleri kendimizden ayrı görmüyoruz. Bunun için gerek Hak-İş Konfederasyonu olarak gerekse Öz Taşıma İş Sendikası olarak el birliği ile var olan sorunlara ya da sorulması gereken konular varsa her zaman, bizde var olan doğru cevap neyse çözüme yönelik bunları her zaman sizlere aktarmaya hazırız” açıklamasında bulundu.

Taşeron Sorunu Hala Duruyor”

Çalışma hayatına yönelik gündemde kıdem tazminatı olduğunu ve kaldırıldığını hatırlatan Toruntay, “Bizim gündemimizde hiçbir zaman kalkmayan ve konfederasyonumuzun öncülüğünde sıklıkla vurguladığımız ve ilk mücadeleyi başlattığımız taşeron sorunu hala duruyor. Buna yönelik de girişimlerimiz devam ediyor, yeni kabine yeni Çalışma Bakanı inşallah bu işin daha kısa sürede  çözülmesine yönelik çözümler üretirler. Biz bu noktada üzerimize düşeni yapmaya ya da gündemde sıcak olarak tutmaya, bir an önce bu sorunun çözülmesine yönelik plan ve programımızı ve çözüme yönelik atılması gereken adımları atmaya her zaman hazırız” dedi.

“Var Olan Sorunlar Adaletli Yansımalı”

Toruntay, yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun sendikal kökenli olması nedeniyle çalışmalara ne gibi kolaylıklar sağlayacağı sorusuna ilişkin ise “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, bizim konfederasyonumuzda Hak-İş Kadın Komite Başkanıydı. Birlikte çalışmalarımız oldu daha sonra Ankara Milletvekili oldu. Çalışma hayatına hayırlı olsun diyorum. Yeni çalışmalar yeni projeler hakkında henüz ne düşünüyor bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Çalışma hayatının sorunlarına yönelik, sendikaların, çalışanların, gençlerin, kadınların hepsine yönelik projelerin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Toruntay, “Ülkemizde çok sayıda emekli var onlara yönelik projelerin de getirilmesini bekliyoruz. Ama bakan hanımdan şahsen beklediğim, bu ülkenin içerisinde var olan sorunların adaletli ve eşit bir şekilde herkese nasıl yansıyacaksa öyle yansımadır” değerlendirmesinde bulundu.

“Bakan Kendi Bünyenizden Bir İsim Olunca İltimas Geçti Denilebiliyor”

Öte yandan, Çalışma Bakanının 26 yıl sonra bir kadın olmasının daha çok projeler üretmesine vesile olmasını dileyerek, Sarıeroğlu gibi daha önce konfederasyon bünyesinde olan Necati Çelik’in de Çalışma Bakanı olduğunu hatırlatan Toruntay, “Dışarıdan olduğu zaman bu daha kolay oluyor, kendi bünyenizde olunca biraz güçlükle, zorluklarla karşılaşabiliyorsunuz. Tırnağınızla kazıyarak geldiğiniz yere, emeğinizle aldığınız bazı şeylerden dolayı iltimas geçti denilebiliyor” dedi.
 
“OHAL’den Dolayı Hiçbir Sıkıntı Yaşamadık”

OHAL’in işveren ve işçi açısından nasıl değerlendirileceği sorusu üzerine Öz Taşıma İş Sendikası Başkanı Toruntay, ülkenin içinde bulunduğu hassas durumdan dolayı OHAL ilan edildiğini ilk başta endişeler olduğunu ancak çalışma, ticaret ve özel hayatın hiçbirine OHAL’in engel olmadığını belirterek şunları kaydetti:

“Özellikle bizim yetkili olduğumuz ya da çalışma yürüttüğümüz yerlerin hiçbirinde OHAL’den dolayı hiçbir sıkıntı hiçbir engel yaşamadık, karşılaşmadık öyle bir durum da söz konusu değil. Geçenlerde basına yansıyan Sayın Cumhurbaşkanımızın OHAL için söylediği  ‘işverenlere yönelik çıkardık’ ifadesi ne kadar doğru onu da bilmiyorum. Kendim dinlemiş değilim.”

Toruntay, OHAL’in devam etmesi gerektiğini de ifade ederek, “Bir miktar devam etmesi lazım sonrada kaldırılması gerekiyor. Türkiye gibi demokratik, özgür bir ülkede olağanüstü hallerin de bir müddet sonra normal yaşam tarzına dönecek şekilde uygulamalar yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.