Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Pandemi yunanistan Akşener

TSK: 10 Terörist Öldürüldü

Irak’ın kuzeyinde dün devam eden hava destekli operasyon sırasında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada bir terörist öldürüldü. Siirt, Hakkari ve Van’da düzenlenen hava harekatlarında dokuz terörist öldürüldü. Ayrıca yasa dışı sınır geçişinde bulunan bin 540 kişi hudut birlikleri tarafından yakalandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yaptığı açıklamaya göre dün Van’ın Saray ilçesinde güvenlik güçleri tarafından düzenlenen arazi araması sırasında tespit edilen bir sığınakta yapılan aramada iki RPG-7 roketatar mühimmatı, 15 el yapımı patlayıcı, 93 fünye, üç elektronik devre ile bir keskin nişancı dürbünü ele geçirildi. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan PKK terör örgütü mensubu bir terörist güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Şırnak’ın Silopi ilçesinde Irak’ın kuzeyinden kaçan dört terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Bingöl’ün Genç ilçesinde ise 20 Ekim’de düzenlenen hava harekatı sonrası yapılan arazi aramasında öldürülen dört teröristin cesedi ile beş M-16 piyade tüfeği, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği ile üç Kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirildi.

DÜZENLENEN HAVA HAREKATLARINDA DOKUZ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen hava harekatlarında Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde beş terörist, Van’ın Başkale ilçesinde üç terörist olmak üzere toplamda sekiz terörist öldürüldü. Siirt’in Eruh ilçesinde de tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen hava harekatında bir terörist öldürüldü. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde ise üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen hava harekatında teröristlere ait silah mevzii, mağara ve sığınaklar imha edildi.

ZAP’TA ÇIKAN ÇATIŞMADA BİR TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Irak’ın kuzeyinde bulunan Zap bölgesinde devam eden hava destekli operasyonda, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada bir terörist öldürüldü. Ayrıca bölgede yapılan aramalarda üç el bombası ele geçirildi ve yedi el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.

YASA DIŞI GEÇİŞTE BULUNAN BİN 540 KİŞİ YAKALANDI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı hudut birlikleri tarafında Suriye sınırında bin 154 kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı ve bu müdahaleler sırasında 17 adet elektronik malzeme ile 28 adet muhtelif malzeme ele geçirildi. İran sınırında üç kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı ve bu müdahaleler sırasında üç adet binek hayvan ile 5 bin 800 paket sigara ele geçirildi. Öte yandan Yunanistan sınırında 371 kişi, Bulgaristan sınırında 12 kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.