Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken şehit Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan yunanistan ABD Başkanı Donald Trump deaş 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı

TSK: 3 Asker Şehit Oldu 2 Asker Yaralı

Irak’ın kuzeyinde ve yurt içinde yürütülen operasyonlarda 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Operasyonlarda 28 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı 17 - 23 Şubat tarihlerinde yapılan operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullandığı Irak’ın kuzeyinde ve yurt içinde yürütülen orta ve küçük çaplı operasyonlarda 28 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Açıklamaya göre operasyonlarda, 20 adet piyade tüfeği, 1 adet keskin nişancı tüfeği, 9 adet tabanca olmak üzere toplam 30 adet hafif silah, 825 adet muhtelif hafif silah mühimmatı, 16 adet el bombası, 1 adet top mühimmatı, 3 adet bomba atar mühimmatı, 1 adet roketatar mühimmatı, 2 adet antipersonel mayın, 640 kg amonyum nitrat, 8 adet fünye, 67 adet muhtelif şarjör, 2 adet telsiz ve 75 adet EYP yapımında kullanılacağı değerlendirilen LPG tüp ele geçirildi. 23 adet EYP tespit edilerek imha edildi.

Teröristler tarafından kullanılan 4 adet silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve deponun bulunarak kullanılamaz hale getirildiğinin kaydedildiği açıklamada, 3 askerin şehit olduğu, 2 askerin ise yaralandığı belirtildi.

-Yasa Dışı Geçiş Yapmaya Çalışan 6 Bin 864 Kişi Yakalandı-

Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasına göre etkili hudut güvenliği ve hizmetleri kapsamında icra edilen denetim ve kontroller sonucunda sınırlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 6 bin 864 kişi yakalandı.
Kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde ise 103 bin 610 paket kaçak sigara, 0.4 kilogram uyuşturucu madde, 52 litre kaçak akaryakıt ve 2 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.