Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan deaş fenerbahçe babacan Covid19 Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

TSK: Dört El Yapımı Patlayıcı İmha Edildi

Güvenlik güçleri tarafından 13 Ağustos’ta icra edilen yol ve arazi aramalarında Diyarbakır’da bir el yapımı patlayıcı, Hakkari’de iki el yapımı patlayıcı, Siirt’te bir el yapımı patlayıcı olmak üzere toplamda dört el yapımı patlayıcı imha edildi. Ayrıca hudut birlikleri tarafından yasa dışı sınır geçişlerinde bulunan bin 662 kişi yakalandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) yaptığı bilgilendirmeye göre 13 Ağustos’ta güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi taramalarında Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bir el yapımı patlayıcı, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde iki el yapımı patlayıcı ve Siirt’in Pervari ilçesinde de bir el yapımı patlayıcı olmak üzere toplamda dört el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bingöl’ün Yayladere ilçesinde ise yapılan arazi aramasında bir Kalaşnikof piyade tüfeği, bir Dragunov kesin nişancı tüfeği, 357 adet muhtelif çapta fişek, altı el bombası ile bir el dürbünü ve bir ton gıda maddesi ele geçirildi. Öte yandan Diyarbakır’ın Lice ilçesinde ise yapılan arazi aramasında 500 kg. amonyum nitrat, dört tüp ve 122 kg. gıda maddesi ele geçirildi ve PKK terör örgütüne yardım ve yataklık eden dört kişi gözaltına alındı.

TSK yaptığı bilgilendirmede ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı hudut birlikleri tarafından Suriye sınırında yasa dışı sınır geçişinde bulunan bin 558 kişi, Yunanistan sınırında ise yasa dışı sınır geçişinde bulunan 104 kişi yakalandığını bildirdi. Öte yandan İran sınırında da 12 bin paket sigara ve bin 508 adet ilaç ele geçirildi.(

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.