Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

TSK Güçlendirme Vakfı'ndan Savunmaya Dev Katkı

Kurulduğu 1987 yılından itibaren ulusal savunma sanayiinin gelişiminde öncü rol oynayan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, 2015 yılında savunma sanayiine yaklaşık 70 milyon liralık kaynak aktarımında bulundu.

Vakıf’tan yapılan açıklamaya göre ulusal savunma endüstrisinin bel kemiği olan ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, İŞBİR ve ASPİLSAN’ ı bünyesinde barındıran TSK Güçlendirme Vakfı gelirlerini yine savunma sanayiinin gelişimi için harcadı. TSKGV, 2015 yılında kendisine bağlı şirketlerden gelen kar paylarından 32.8 milyon lirayı Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na aktardı. Fon, TSK’ nın ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirilen MİLGEM, Göktürk Uydusu, ANKA, ALTAY Tankı gibi pek çok projelerin ana destekçisi konumunda bulunuyor.

TSK Güçlendirme Vakfı ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Atış, Test ve Değerlendirme Merkezi’ne de 36.5 milyon lira kaynak aktardı. Savunma şirketlerinin en önemli sıkıntılarından biri olan atış testlerinin sağlıklı bir ortamda yapılması için kurulan merkez, Konya’nın Karapınar İlçesinde 2015 yılında faaliyete geçmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.