Öne Çıkanlar kosgeb çin 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste 2020 CEV Şampiyonlar Ligi 24 Haziran seçimleri Alpay Karadağ İyi Parti Kulp

TSK: Münbiç’te Huzur, Güvenlik Ve İstikrarın Sağlanmasına Yönelik Faaliyetlere Devam Edilecektir

Türk Silahlı Kuvvetleri, “Müteakip dönemde, Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen işbirliği ve ortak çalışmalar neticesinde, Münbiç’teki tüm terör örgütü mensuplarının bölgeyi terk etmesi ve bölgede Türkiye-ABD denetiminde, huzur, güvenlik ve istikrarın sağlanmasına yönelik faaliyetlere devam edilecektir” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, 15-21 Haziran tarihleri arasında düzenlenen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, PKK terör örgütüne yönelik Şırnak ve Irak’ın kuzeyinde düzenlenen operasyonlarda 87 terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonlar sırasında altı asker şehit oldu, 12 asker ise yaralandı.

ZEYTİN DALI HAREKATI’NDA 4 BİN 509 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’e yönelik düzenlenen harekatın başlangıcından bu yana 4 bin 509 terörist etkisiz hale getirildi ve 240 adet mayın ve bin 276 adet EYP imha edildi. Açıklamada, harekat sırasında 54 askerin şehit olduğu, 234 askerin ise yaralandığı belirtildi.

“MÜNBİÇ’TE HUZUR, GÜVENLİK VE İSTİKRARIN SAĞLANMASINA YÖNELİK FAALİYETLERE DEVAM EDİLECEKTİR”

Münbiç’te yürütülen devriye görevine ilişkin ise açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Daha önce mutabık kalınmış Münbiç Yol Haritası ve Münbiç Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç bölgesi arasında kalan hat üzerinde Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından, 18 Haziran 2018 tarihinden itibaren bağımsız devriye faaliyetlerine başlanmıştır.

Müteakip dönemde, Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen işbirliği ve ortak çalışmalar neticesinde, Münbiç’teki tüm terör örgütü mensuplarının bölgeyi terk etmesi ve bölgede Türkiye-ABD denetiminde, huzur, güvenlik ve istikrarın sağlanmasına yönelik faaliyetlere devam edilecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.