TSK: Muş'ta 2 Terörist Öldürüldü

Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından dün Suriye, İran, Yunanistan, Bulgaristan ve Nahçivan sınırlarından yasa dışı sınır geçişinde bulunan 940 kişi yakalandı. Ayrıca Şırnak’ta 6 terörist teslim oldu ve Mardin’de tespit edilen sığınaklarda birçok mühimmat ele geçirildi. Muş’ta ise 2 terörist öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) yaptığı açıklamaya ​göre dün Muş Merkez’de operasyon birliklerine silahlı saldırı hazırlığında olduğu keşif ve gözlem vasıtaları ile tespit edilen 2 terörist düzenlenen hava harekâtı sonucu etkisiz hale getirildi.Şırnak’ın Silopi ilçesinde ise Irak’ın kuzeyi barınma alanlarından kaçan 6 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Ayrıca Mardin’in Dargeçit ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında sırasında tespit edilen dokuz sığınakta; 2 El Yapımı Patlayıcı(EYP), 120 Dragunov keskin nişancı tüfek fişeği, 1 silah dürbünü, 1 el bombası, 2 el telsizi ve çok miktarda EYP yapımında kullanılan malzeme ve muhtelif yaşam maddesi ele geçirildi. 

TSK,  Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı hudut birlikleri tarafından Suriye sınırında yasa dışı sınır geçişinde bulunmaya çalışan 805 kişi yakalandı. İran sınırında ise yasa dışı sınır geçişinde bulunan 1 kişi yakalandı. Ayrıca Yunanistan sınırından yasa dışı sınır geçişinde bulunan 105 kişi yakalandı. Bulgaristan sınırında da yasa dışı sınır geçişinde bulunan 15 kişi yakalandı. Öte yandan Nahçivan sınırında yasa dışı sınır geçişinde bulunan 14 kişi yakalandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.