Öne Çıkanlar çukurova belediyesi medicana Goggle çin fransa Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 1 Nisan 2024 Gündem Özeti Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu 2023 yılı aralık ayına ilişkin İnşaat maliyet endeksi Ltd. finansal sonuçları Leningrad 19 Ocak 2024 Gündem Özeti

TSK Operasyonlara Devam Ediyor

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde iki, Şemdinli ilçesinde bir olmak üzere toplam 3 terörist etkisiz hale getirildi. Tunceli’nin Ovacık ilçesinde ise bir sığınak içinde, bir adet RPG-7 roketatar ile 45 adet roketatar mühimmatı, 65 adet el bombası, 155 adet Doçka uçaksavar mühimmatı, binlerce fişek ve beş kg TNT patlayıcı ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından 4 Mayıs 2017 tarihli terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara ilişkin bilgi verildi.
Buna göre, Hakkari, Çukurca’da, üs bölgesine silahlı saldırı düzenleyen bölücü terör örgütü mensubu teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma sonrası gerçekleştirilen arazi aramasında, bölücü terör örgütü mensubu 2 terörist ölü olarak, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet RPG-7 roketatar, dört adet roketatar mühimmatı ve bir adet el telsizi ile birlikte ele geçirildi.
Hakkari, Şemdinli’de de üs bölgesine silahlı saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan atışlar sonucunda bir terörist etkisiz hale getirildi.

SIĞINAKTA ROKETATAR, PATLAYICI, UÇAKSAVAR MÜHİMMATI
Tunceli, Ovacık’ta ise arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisinde, bir adet M-16 piyade tüfeği, altı adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet RPG-7 roketatar ile 45 adet roketatar mühimmatı, 65 adet el bombası, 155 adet Doçka uçaksavar mühimmatı, 10 bin 100 adet muhtelif çapta piyade tüfeği fişeği, bir adet tüfek bombası, sekiz adet el telsizi, bir adet termal dürbün, iki adet el dürbünü, beş kg TNT patlayıcı ve çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.
Arazi aramalarında Van, Gürpınar’da, 100 kg amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış bir el yapımı patlayıcı, Şırnak, Merkez’de ve Hakkari, Çukurca’da da toplam iki adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.
Tespit edilen sığınaklar içerisinde ise, Bingöl, Genç’te 15 adet M-16 piyade tüfeği fişeği, bir adet güç kaynağı ve 500 kg gıda maddesi, Bitlis, Güroymak’ta bir adet el telsizi ve çok sayıda yaşam malzemesi, Siirt, Eruh’ta, yedi adet büyük tüp ve çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ve Bingöl, Karlıova’da da bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği ile 88 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ve muhtelif malzeme ele geçirildi.
Bitlis, Mutki’de ise arazi aramasında sırasında, toprağa gömülü olarak tespit edilen dört tonluk plastik su deposu içerisinde sekiz kg plastik patlayıcı, 100 m elektrik kablosu ve çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.