Öne Çıkanlar AİLE Covid19 Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ

TSK: Siirt'te Bir Terörist Öldürüldü

Siirt’te dün güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada bir terörist öldürüldü. Tunceli’de ise arazi araması sırasında bir teröristin cesedine ulaşıldı. Irak’ın kuzeyi Avaşin Basyan, Zap ve Metina bölgelerine hava harekatı düzenlendi. Hudut birlikleri tarafından yasa dışı sınır geçişinde bulunan 3 bin 701 kişi yakalandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yaptığı açıklamaya göre dün Siirt’in Baykan ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada bir terörist etkisiz hale getirilirken bir adet tabanca ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde ise güvenlik güçlerinin düzenlediği arazi araması sırasında tespit edilen bir sığınakta bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet Biksi makinalı tüfek ve çok sayıda mühimmat ile beraber bir adet el yapımı patlayıcı ele geçirildi.  Ayrıca Muş Merkez’de ise güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi araması sırasında tespit edilen sığınak içerisinde bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği ile beraber çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında üç adet el yapımı patlayıcı tespit edilip imha edildi. Öte yandan Tunceli’nin Pülümür ilçesinde güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi araması sırasında bir teröristin cesedi ve bir adet M-16 ile beraber çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Irak’ın Kuzeyine Hava Harekatı Düzenlendi

Irak’ın kuzeyi Avaşin Basyan, Zap ve Metina bölgelerinde hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen hava harekatı sonucu teröristlere ait silah mevzii, mağara ve sığınaklar imha edildi.

Yasa Dışı Sınır Geçişinde Bulunan 3 Bin 701 Kişi Yakalandı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı hudut birlikleri tarafından Suriye sınırında yasa dışı sınır geçişinde bulunan 3 bin 360 kişi yakalandı. İran sınırında dört kişi, Yunanistan sınırında 295 kişi ile Bulgaristan sınırında 42 kişi yasa dışı sınır geçişinde bulunurken yakalandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.