Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp haberleri tüik ORDU erdoğan tamer hassan filmleri çin izmir büyükşehir belediyesi izmir fatih duruay David Dastmalchian rusya

TSK: Üç Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Irak’ın Kuzeyi Zap bölgesine 15 Ağustos’ta düzenlenen hava harekâtında üç terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak’ta ise toprağa gömülü iki adet AT-4 tanksavar silahı ele geçirildi. Ayrıca hudut birlikleri tarafından yasa dışı sınır geçişinde bulunan bin 370 kişi yakalandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı bilgilendirmeye göre Irak’ın Kuzeyi Zap bölgesinde hudut hattındaki üs bölgelerine saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen üç terörist düzenlenen hava harekâtı ile etkisiz hale getirildi. Şırnak’ın Uludere ilçesinde arazi araması sırasında toprağa gömülü iki adet AT-4 tanksavar silahı ele geçirildi, Silopi ilçesinde ise Irak’ın Kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan altı terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde ise arazi araması sırasında bir adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi. Öte yandan Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollardan girmeye çalışa PKK terör örgütü mensubu bir terörist yakalandı.

TSK’nın yaptığı bilgilendirmede ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı hudut birlikleri tarafından Suriye sınırında yasa dışı sınır geçişinde bulunan bin 237 kişi yakalandı ve müdahaleler sonucunda bin paket sigara ele geçirildi. Irak sınırında ise yasa dışı sınır geçişinde bulunan 13 kişi yakalandı. Ayrıca İran sınırında ise yasa dışı sınır geçişinde bulunan 51 kişi yakalandı ve müdahaleler sonucunda 300 paket sigara ele geçirildi. Öte yandan Yunanistan sınırında ise yasa dışı sınır geçişinde bulunan 68 kişi yakalandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.