Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak

TSK: Zap Bölgesinde Bir Mağarada Silahlar Ele Geçirildi

Irak’ın kuzeyinde Zap Bölgesinde devam eden operasyonda tespit edilen bir mağaranın içerisindeki silahlar ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, (TSK) 22 Kasım tarihli operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Irak’ın kuzeyinde yer alan Zap Bölgesinde devam eden operasyonda tespit edilen bir mağara içerisinde, iki adet RPG-7 roketatar, iki adet Biksi makineli tüfek, iki adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve muhtelif malzeme ele getirildi. Mardin’in Nusaybin İlçesinde güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen arazi aramasında, iki adet el bombası, 74 adet elektrikli fünye, 20 adet mekanik fünye, 13 m saniyeli fitil, 100 gram TNT, bir adet uzaktan komutalı el yapımı patlayıcı ve 15 adet el yapımı patlayıcı alıcı düzeneği ele geçirilerek imha edildi.

Tunceli’de ise güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen arazi aramasında bir el yapımı patlayıcı tespit edildi ve imha edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.