Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Koca Dünya bugünün gündemi HAVA HAREKATI türk silahlı kuvvetleri süt ihracat tsk

TSK’dan Zeytin Dalı Harekâtı Açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı tarafından Zeytin Dalı Harekâtı hakkında haftalık bilgilendirme yapıldı. 50. gününe giren Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bugüne kadar 42 askerin şehit, 202 askerin de yaralandığı bilgisinin yer aldığı açıklamada, yaralanan 117 askerin tedavilerinin tamamlandığı ve görevlerine döndüğü belirtildi. Açıklamada, en az 3 bin 213 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğinin tespit edildiği de kaydedildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 2-9 Mart 2018 tarihleri arasındaki operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı. TSK’nın ülkenin ve milletin güvenliğini sağlamak maksadıyla, yurt içerisinde ve yurt dışında PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullandığı Diyarbakır ve Mardin ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen orta ve küçük çaplı operasyonlara aralıksız devam ettiği belirtildi. Söz konusu operasyonlarda, biri lider kadroda olmak üzere 18 teröristin etkisiz hale getirildiğine dikkat çekilen açıklamada, ele geçirilen mühimmata ilişkin bilgiye yer verildi.

Teröristler tarafından kullanılan 21 adet silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve deponun bulunarak kullanılamaz hale getirildiğinin kaydedildiği açıklamada, bir askerin şehit olduğu iki askerin de yaralandığı belirtildi. Etkili hudut güvenliği ve hizmetleri kapsamında icra edilen denetim ve kontroller sonucunda sınırlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 7 bin 858 kişinin yakalandığının ifade edildiği açıklamada, ele geçirilen uyuşturuculara ilişkin bilgi verildi.

-FIRAT KALKANI HAREKÂTI-

Açıklamada, hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak, sivilleri korumak, yaşanan terör olaylarından zarar görmelerini engellemek maksadıyla icra edilmekte olan Fırat Kalkanı Harekâtı’nda, TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusunun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azez-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskûn mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığı belirtildi.

Söz konusu bölgede 6 tane gözlem bölgesi oluşturulduğunun anımsatıldığı açıklamada, diğer gözlem noktalarının açılarak faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

-ZEYTİN DALI HAREKÂTI-

50 gündür devam eden Zeytin Dalı Harekâtı'na ilişkin bilgilerin de yer aldığı açıklamada, sivillere yönelik hassasiyete vurgu yapıldı. Harekat kapsamında, şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre, en az 3 bin 213 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, şu bilgiler yer aldı:

“Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 42 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 202 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralanan 117 kahraman silah arkadaşımızın tedavileri tamamlanmış ve görevlerine dönmüşlerdir.

Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen tüm faaliyetler, geçmişte olduğu gibi bugün de kendisine duyduğu özgüven ile şeffaf bir şekilde yürütülmektedir. Zeytin Dalı Harekâtı bölgede barış ve istikrarı sağlamak üzere tüm teröristlere karşı, ahlaki değerler ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla sürdürülecektir.

TSK, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, millî birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan başta FETÖ/PDY/PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelesini, yurt içi ve yurt dışında kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar sürdürme azim ve kararlılığındadır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.