Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Anıl İlter Savcı Oluyor Avrasya Hastanesi İzmir depremi Ferhat Pişmaf Maske Production

TŞOF Başkanı Apaydın: Uzun Bayram Tatillerinde Kaza Riski Artıyor

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, vatandaşlara bayram trafiğine ilişkin uyarılarda bulunarak, 9 gün olan bayram tatillerinde 4 günlük bayram tatillerine göre daha fazla trafik kazası yaşandığını belirtti.

TŞOF Başkanı Apaydın, yaptığı yazılı açıklamayla Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların bayram trafiğinde daha dikkatli olması gerektiğini belirtti. Ramazan ve Kurban Bayramlarında tatil süreci uzadıkça trafikte kaza sayısının da arttığını kaydeden Apaydın, “Son 8 yılda 9 gün olan bayram tatillerinde 4 günlük bayram tatillerine göre trafik kazalarında daha çok ölüm yaşandı. Bayram tatillerinin zehir olmasını istemeyen ve Kurban Bayramı’nda tatile çıkacak olan vatandaşlarımız trafikte kuralları ile aşırı hıza ekstra özen göstermeli” dedi.

Apaydın, 2017 yılındaki 10 günlük Kurban Bayramı tatilinde 159 kazada 122 kişinin hayatını kaybettiğini, 482 kişinin ise yaralandığını belirterek, “Tüm uyarılar dikkate alınmalı, saat başı mola vererek yolculuğa devam edilmeli, gidilecek güzergahtaki kör noktalar önceden tespit edilmeli. Tabi bunlarla birlikte aşırı hızdan kaçınmalı, emniyet kemeri mutlaka takılmalı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.