Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Rowland Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri

TÜBA’dan Halka, İsraftan Sakınma Ve Dengeli Tüketim Uyarısı!

Ülkemizde Coronavirüs salgını sonrasında vatandaşlarımızın temizlik hassasiyetlerindeki artışla paralel olarak su tüketiminde de kontrolsüz bir artış görülmektedir. Bu durum özellikle kurak geçen kış ve yağışsız dönem ile hastalıkla mücadelenin yaza sarkması durumunda ciddi bir zafiyet doğuracaktır. Su kullanımında halkımızın tasarruflu ve tedbirli olması bu sebeple elzemdir. 

Ayrıca #evdekal kampanyaları ile birlikte özellikle gıda ürünleri, sebze, meyve tüketimlerinde aşırıya kaçma ve israf artışı gözlemlenmektedir. Hareket alanının daralması ve spor yapma imkânlarının kısıtlı olması vatandaşlarımızın dengeli ve sağlıklı beslenememesine yol açacaktır. Sağlıksız beslenme sonucunda kilo artışı ve obezite gibi sorunlar ortaya çıkabilecek ve vatandaşlarımızın vücut metabolizma dengelerinin bozulma riski bulunmaktadır. TÜBA – Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu da dengeli beslenmenin kişinin sağlığı ve bağışıklık sistemi için olan önemine dikkat çekmektedir.

"Halkımızın paniğe dayalı kontrolsüz tüketimden kaçınması gerekmektedir"

Bunun yanında kontrolsüz fazla tüketim ve aşırı talebin ekonomik sonuçlar doğuracağı da açıktır. Panik havasında hızlı artan gıda ve ihtiyaç maddesi talepleri hem kötü niyetli stokçu satıcıların piyasaya girmesine sebep olmuş hem de bazı tüketim mallarında talep yönlü enflasyona sebep olmuştur. Bu sebeple halkımızın itidalli ve tutumlu bir şekilde olağan tüketimine devam etmesi ve paniğe dayalı kontrolsüz tüketimden kaçınması gerekmektedir.

TÜBA olarak halkımıza “israftan sakın, dengeli beslen, sağlıklı kal ve diğer canlıları da unutma” diyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.