Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti binali yıldırım Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir

Tüketici Birliği Federasyonu'ndan ‘’ABD’ye Tüketici Darbesi’’ Kampanyası

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrası, Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz Türkiye kamuoyunun ABD’nin izlemiş olduğu politikaya olan tepkisini dile getirmek amacıyla önceki yıllarda başarı ile uygulanmış ve sonuç vermiş olan tüketici boykot eylemini yeniden yaşama geçirdiklerini, ‘ABD’ye Tüketici Darbesi’ kampanyasının başlatıldığını açıkladı.

 
‘’Gücümüzü Harekete Geçiriyoruz’’
 
Deniz, “Amerika’nın değerlerine ve yaşam tarzının simgelerine olan boykot ile tüketimden gelen gücümüzü harekete geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Darbe girişiminde ABD’nin oynadığı rol ve  iade istemine karşı gösterilen direncin halk tarafından tepkiyle karşılandığını belirtti.
 
 
 
‘’ABD İşi Yokuşa Sürüyor’’
 
Darbe girişimini Fetullah Gülen’in yönettiğini, onun Türkiye’ye iade edilip, yargılanması gerektiğine vurgu yapan Deniz şu ifadelerle devam etti:  ‘’Darbe girişiminin ABD’de bulunan Fetullah Gülen isimli kişi tarafından yönetildiğine ilişkin iddia ve kanıtlar üzerine, bu kapsamda ülkemiz yargı makamları tarafından soruşturma yapılmaya başlanmış, uluslararası anlaşmalara uygun olarak bu kişinin Türk yargı makamlarınca yargılanabilmesi için ülkemize iadesi istenmiştir. Ancak ABD yönetimi, işi yokuşa süren tutumuyla iade işlemini gerçekleştirmeyeceğini ortaya koymuş bulunmaktadır.’’
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.