Öne Çıkanlar deprem HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım çukurova belediyesi operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki

Turizmde Kurban Bayramı İçin Yeni Hareketlilik

Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne uzatılmasıyla birlikte, turizmde yeniden hareketli günler yaşanmaya başladı. Dört kişilik bir ailenin Antalya’daki beş yıldızlı otellerde her şey dâhil 1500 TL’den başlayan fiyatlarla beş gün tatil yapabileceğini söyleyen tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, fiyatların bu bayram, geçtiğimiz yıllara göre çok daha uygun olduğunu ifade etti.
 
Bu yıl bayramlar, hem tatilcilerin hem de turizmcilerin yüzünü güldürüyor. Ramazan Bayramı’nın ardından Kurban Bayramı tatilinin de dokuz güne uzatılması sektöre hareket getirirken, tatilciler uygun fiyatlar sayesinde konaklama sürelerini uzatıyor. Antalya’da beş yıldızlı tesislerde her şey dâhil günlük kişi başı 110 TL’den başlayan fiyatlarla tatil yapabilme imkânları mevcut. Ayrıca çocuklu aileler için iki çocuk ücretsiz kampanyaları, ekonomik ulaşım paketleri, son dakika indirim fırsatları ile bütün tatilciler bu bayramda Akdeniz ve Ege sahillerini dolduracak.

Yurt içinde Antalya, yurt dışında Avrupa turları tatilsepeti.com verilerine göre, yurt içinde tatil yapacaklar öncelikli olarak Antalya’yı seçiyor. Su kaydırağı / aquapark, animasyon, çocuk kulübü, çocuk bakımı hizmetleri ve kum plaj seçenekleriyle çocuklu ailelerin gözdesi olan Side, Belek, Lara ve Alanya, bu bayramda da en çok tercih edilen lokasyonların başında geliyor. Ege Bölgesi’nde Bodrum, Kuşadası ve Marmaris tatilcileri karşılamaya hazırlanırken, İstanbul’a yakın olması sebebiyle Assos, Bozcaada ve Ayvalık da büyük ilgi görüyor.

Yurt dışında ise geçtiğimiz bayramlardan farklı olarak, birçok destinasyonu gezme imkânı sunan uzun süreli turlar tercih ediliyor. İtalya, Orta Avrupa, Benelüx & Paris ve Balkanların yanı sıra, Uzakdoğu ve Amerika turları da, bu bayram tatilcilerin rotalarında yerini alıyor.
 
Her Bütçeye Uygun Tatil İmkânı
 
Kurban Bayramı’nda, geçtiğimiz yıllara göre çok daha uygun fiyata tatil yapılabileceğini söyleyen Küçükyılmaz, “Her özel dönemde artan fiyatlar, bu bayram için henüz artmadı. Şu an her bütçeye uygun tatil imkânı olsa da, tatile çıkacakların rezervasyonlarını bir an önce yaptırmalarında fayda var çünkü sitemizdeki arama trendlerini ve rezervasyonları dikkate alarak, doluluk oranlarının kısa sürede yükseleceğini, bunun da fiyatlara yansıyacağını söylemek mümkün” dedi.

Dört kişilik bir ailenin beş yıldızlı ve her şey dâhil otellerdeki beş günlük konaklama fiyatları, bölgeye göre farklılık gösteriyor. En çok tercih edilen bölgelerin başında gelen Side’de 1700 - 3000 TL, Alanya’da 1500 - 2500 TL, Belek’te 2100 - 3500 TL, Bodrum’da 2000 - 3000 TL, Kuşadası’nda ise 1800 - 2750 TL fiyat aralığında tatil yapmak mümkün.
 
Turlar’da Ekstra İndirim
 
Bu bayram misafirlerine hem yurt içi hem de yurt dışı tatillerinde özel kampanyalar sunan  tatilsepeti.com Yurt içinde, kampanyaya katılan tesislerde iki çocuğa kadar ücret alınmıyor. Yurt dışı turlarında kampanyalarıyla birçok turda ekstra indirim uygulanıyor. Gemi turları, kabin başı 150 Euro’ya varan ekstra indirimler ile farklı bir tatil yaşamak isteyen tatilcilere çok cazip bir fırsat sunuyor. Türk misafirlerin gözdesi Kıbrıs için de, tatilcilerin başka yerde bulamayacakları ulaşım paketleri, bayram bütçelerini rahatlatıyor.
 

Anahtar Kelimeler:
TatilTurizmKurbanBayramı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.