Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist chp Covid19 enflasyon AİLE kılıçdaroğlu rusya pkk galatasaray abd

Türk Hafiz Birinci Oldu

Türkiye Hafızlar ve Mevlidhanlar Cemiyeti Genel Sekreteri Hafız Selman Okumuş, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’in özel davetlisi olarak katıldığı hac organizasyonunda gerçekleşen Kur’an Okuma yarışmasında  yine birinci oldu.



Kral Selman’ın özel misafir gurubuna Mina’da sürpriz bir Kur’an okuma yarışması düzenlendiKur’an’ın indiği topraklarda yarışan ve 27 ülkeden katılan kıymetli okuyucular, komite ve halk jürisi önünde ter döktü. Birbirinden güzel Kur'an tilavetlerine arap ve dünya basını yoğun ilgi gösterdi. Suud TV kanalı yarışmayı bizzat canlı olarak aktardı. 27 okuyucu ile başlayan yarışmada ilk elemeden seçilen beş isim finale kaldı. Sürpiz yarışmada birinciliği yine Dünya Kur’an Okuma Birincisi Hafız Selman Okumuş elde etti. Yarışmada puanların yarısı halk diğer yarısı ise uzman jüri tarafından verilirken Hafız Selman’dan ayrıca tek nefeste tilavet ettiği Duha suresi ve başka sureler de istendi. Katılımcılar ve dinleyiciler Türkiye için tezahüratta bulunup Türkiyen'in istikbali için özel dua etti. Hediyeler Kral Selman adına Davet, Írşat, Vakıflar ve Íslami Íşler Bakanı Şeyh Salih El-Şeyh tarafından takdim edildi.


 
Kral Selman’ın geleneksel olarak düzenlediği hac organizasyonuna bu yıl da 60 ülkeden toplam 1400 seçkin davetli katıldı. Ayrıca Mescid-i Aksa’nın muhafızları olan Filistinliler icin bin kişilik özel kontenjan ayrıldı.
 
Hadimül Haremeyn olan Kral’ın Türkiye’den gelen misafirleri arasında Ílahiyatçı Hafız Selman Okumuş, Erhan Akçaoğlu, Dr. Ramazan Akkır, Kenan Alpay, Prof. Abdurrahman Eren, Doc. Dr. Abdurrahman Savaş, Ílahiyatçı Mehmet Akif Koç ve Bekir Develi yer aldı. Kral’ın davetli grubu ‚Rahman’ın Misafirleri’ olarak, kutsal topraklarda ilk olarak zemzem ve hurma ile karşılandı.
 
Hac ibadetini yerine getirmeden önce gerçekleşen konferansta bazı davetliler çeşitli konuşmalar yaptı. Hafız Selman Okumuş, müslümanların iki kutsal camiinin hizmetkarı olarak anılan Kral Selman’a, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın muhafızlarının da öne çıkarılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


 
Okumuş „Kraliyet ailesi yüz yıllardır Mekke ve Medine'nin hizmetkarlığını yapma şerefine nail oluyor. Bizim ecdadımız olan Osmanlı Padişahları da kutsal topraklara çok önemli hizmetlerde bulunmuşlardır“ vurgusunu yaptı. Sözlerine Rahman’ın misafiri olmanın şereflerin en büyüğü olduğunu ekleyen Hafız Selman Okumuş ümmetin birliği ve selameti için de dua etti. Ílahiyatçı Mehmet Akif Koç ise vermiş olduğu röportajda dinin siyasete alet edilmesini eleştirerek hac ibadetinin suistimal konusu olduğuna değindi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.