Öne Çıkanlar AİLE gündem özeti Melatonin hormonu Covid19 Medikal Aile Terapisi nedir CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa teleferik kazası

Türk Kızılay Güneydoğu Afrika’da Kasırgadan Etkilenenlere Yardıma Gidiyor

Türk Kızılay, Güneydoğu Afrika ülkeleri Mozambik, Malavi, Zimbabwe’de büyük bir afete neden olan IDAI kasırgasının yaralarını sarmak üzere yardım çalışması başlattı. Yüzlerce insanın hayatını kaybettiği, yüz binlercesinin ise olumsuz etkilendiği bölgelere yardım ulaştırmaya hazırlanan Kızılay, ilk etapta Mozambik’e uzman ekibini gönderiyor. Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, yardım çalışmaları ile ilgili; “Mozambik’e göndereceğimiz ekibimiz afetin merkez üssü Beira bölgesine geçerek, yerelden temin ettiği yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Birkaç gün içinde Malavi ve Zimbabwe’de afet bölgelerine de ulaşmayı planlıyoruz. Kasırganın vurduğu, her geçen gün ölü sayısının arttığı ülkelerin yarasını sarmak için yardım kampanyası da başlatacağız” dedi.

Türk Kızılay, Güneydoğu Afrika bölgesini etkileyen, Malavi, Zimbabwe ve özellikle Mozambik’te yaşamı durma noktasına getiren IDAI Kasırgasından olumsuz etkilenen insanlara yönelik yardım çalışması başlattı.

Yardım çalışmaları ile ilgili bilgi veren Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık; “İlk uzman ekibimiz Mozambik’e hareket edecek. Mozambik’e göndereceğimiz ekibimiz afetin merkez üssü Beira bölgesine geçerek, yerelden temin ettiği yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Birkaç gün içinde Malavi ve Zimbabwe’de afet bölgelerine de ulaşmayı planlıyoruz. Afetin ilk anından itibaren ülkelerdeki ulusal derneklerle, Kızılhaçlarla, iletişim halindeyiz. İhtiyaç tespitlerini yapmaya başladık. Barınma, battaniye ve gıdanın öncelikli ihtiyaç olduğunu bilgisini aldık. Ekiplerimiz bu malzemeleri yerelden temin ederek dağıtacaklar. Kasırganın vurduğu, her geçen gün ölü sayısının arttığı ülkelerin yarasını sarmak için yardım kampanyası da başlatacağız” dedi.

Kasırga geniş bir alanı etkiledi

14 Mart 2019 tarihinde, kötü hava koşulları ve yoğun yağışlar ile Afrika’nın güney doğusunda kendini göstermeye başlayan, Mozambik, Malavi, Zimbabwe’yi etkileyen “IDIA Kasırgası” 15 Mart 2019 tarihinde Mozambik’te karaya ulaştı. Muhtelif haber ajanslarından alınan bilgilere göre, IDIA Kasırgası’nın karaya ulaşana kadar yoğun yağışlar ile etkisi altına aldığı Malavi’de yaklaşık 822.000 kişi olumsuz etkilendi.

Mozambik’in 533.000 nüfuslu Beira şehrini şiddetli yağmurlarla etkisi altına alan kasırga; şu ana kadar ülkede Sofala, Zambezia, Manica ve Inhambane eyaletlerinde ağır hasara yol açtı. Beira şehrinde ve etrafındaki eyaletlerde elektrik kesintisi olduğu ve bölgedeki havaalanlarının geçici olarak kullanılamaz durumda olduğu bildiriliyor.

Karaya ulaşması ile etkisini azaltması beklenen kasırganın yine de şiddetli yağışlar ile Mozambik’in merkez bölgelerinde yer alan kentlerini ve Zimbabwe’nin doğusunu olumsuz olarak etkilemesi beklenmektedir. Birleşmiş Milletler verilerine göre Zimbabwe’nin Manicaland, Masvingo, Chimanimani and Chipinge şehirleri afetten en fazla etkilenen bölgeler olarak ifade edilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.