Öne Çıkanlar azerbaycan Kent diyarbakır pkk Ayyuka eNBE akbank bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul çin

Turkcell  ve Kızılay’dan “Yardım için Güç Birliği”

Turkcell ile Kızılay arasında iyi niyet protokolü imzalandı. İmzalanan protokole göre Türkcell bu yıl Kızılay'a 5 Milyon destekte bulunacak.  

Turkcell ve Kızılay, paylaşma ayı Ramazan’a girerken güçlerini insani yardım için birleştirdi. Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça’nın, iki kurum arasında iyi niyet protokolü imzaladığı toplantıda Turkcell’in Kızılay’a bu yıl 5 milyon lira destekte bulunacağı açıklandı

150 yıldır afet durumlarında ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılay’ı ve Türkiye’nin Turkcell’i, işbirliklerini daha ileri noktaya taşıyacak iyi niyet protokolünü 5 milyon liralık yardım paketiyle taçlandırdı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr.Kerem Kınık ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, basının da katıldığı ‘Yardım İçin güçbirliği’ adı altında düzenlenen toplantıda iki kurum arasında, geleceğe yönelik çalışmaları kapsayan iyi niyet protokolü imzaladı.

İmzalanan protokole göre, afet durumlarında yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılayı ile teknoloji ve iletişim gücünü yardım için seferber etmeyi görev edinen Turkcell bir araya gelerek, insani yardımı genişletecek. Hedefler arasında, bağış ve gönüllülükte öncü olmak, farkındalık yaratmak, faaliyet alanlarında katma değer sağlamak, Türkiye ve dünyaya örnek bir işbirliği modeli yaratmak yer alıyor. Turkcell 2016 yılında Kızılay’a sağlayacağı 5 milyon TL destekle, yaşamların iyileştirilmesine de katkıda bulunacak.

Dünyaya örnek model olacak

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık basın toplantısında yaptığı konuşmada  “Uzun yıllara dayanan işbirliğimizin daha da genişleyerek dünyaya örnek bir model oluşturmasını amaçlıyoruz. Turkcell ile birlikte özellikle afet durumlarında teknolojinin devreye sokulması ve ihtiyaç sahibi kişilere yardımların zamanında ulaştırılması konularında güçlerimizi birleştiriyoruz. Bu kapsamda ilk adımımızı paylaşma ve yardımlaşma ayı Ramazan öncesinde, bu hilalin altında birleşerek atıyoruz. Turkcell’in sağladığı ve sağlayacağı her türlü destek için şimdiden teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle, iki kurum arasındaki güç birliğini derinleştirecek olan iyi niyet protokolünü imzalamaktan da mutluluk duyuyoruz.” dedi.

“Hem yardımseverliğimizle hem de teknolojimizle Kızılay’ın yanındayız”

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Turkcell’in yardımseverlik konusunda özel sektörde öncü rol üstlenmekten her zaman gurur duyduğunu hatırlattı.  

Akça, “Turkcell olarak,  ihtiyaç anlarında Kızılay başta olmak üzere pek çok yardım kurumumuzun yanında olduk.  Bugün, kardeşlik, paylaşma, yardımlaşma ve bereket ayı Ramazan’ın arifesinde, Kızılay ile güç birliğimizde yeni ortaklık alanları açmamızın mutluluğunu yaşıyorum. Geçen hafta ülkemizde yapılan Dünya İnsani Zirvesi kapsamında, Turkcell ile ilgili mesajlar veren BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, iletişimin de bir insani yardım türü olduğunu vurgulamış ve ‘Turkcell gibi ortaklarımıza güveniyoruz’ demişti. Ne mutlu bize ki, hem ana işimiz olan iletişim ve teknolojiyle, hem de kurumsal sosyal sorumluluk anlayışımızın gerektiği ve bizi biz yapan projelerimizle, Kızılay gibi kurumlarımızın yanındayız.” dedi.

Turkcell, Kızılay için iletişim ve teknolojinin gücünü de hayata geçiriyor

Turkcell’in, Kızılay’ın yönlendirmeleri doğrultusunda hazırlattığı, mama, bez ve temizlik malzemelerinden oluşan bebek yardım paketlerinin dağıtımı önümüzdeki dönemde yapılacak.  Turkcell’in giyim ve oyuncaktan oluşan ayni yardım bağışı da Öncüpınar kampında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Turkcell, bağışlarının yanı sıra teknoloji ile de Kızılay’a verdiği desteği artıracak. Kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde, Suriyeli mülteciler,  gıda ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için kullandıkları Kızılay Kart başta olmak üzere, Kızılay hizmetleriyle ilgili sorularını, Turkcell Global Bilgi çağrı merkezi çalışanlarına iletebilecek.

Turkcell, Türkiye’de hayatlarını sürdürebilmek için temel Türkçe bilgisine ihtiyaç duyan Suriyelilere yönelik bir eğitim uygulaması da geliştiriyor.  Turkcell Akademi‘nin hazırladığı, Türkçe-Arapça temel dil eğitimi ve bazı pratik bilgiler sunacak olan mobil uygulamanın pilot deneyimleri, Kızılay’ın Suriyeli mülteciler için oluşturduğu toplum merkezlerinde yapılacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Orhan guler 5 yıl önce

Ben çok zor durumda ylm bana yardım edin meolursilerdenyardlm istiyor um lütfen yetkili yardım edin