Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis Aleyna Tilki Yıldız Tilbe Sertab Erener demet akalın zorlu psm marmaris gülben ergen sezgin tanrıkulu

“Türkiye, Ayağına Vurulan Prangalardan Bizim Dönemimizde Kurtuldu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Odayeri Kesimi Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Artık sığ gündemlerin esiri olmaktan çıkmış, küresel ölçekte planlar, küresel ölçekte projeler yapabilen bir ülke konumuna geldik. Türkiye, ayağına vurulan prangalardan bizim dönemimizde kurtuldu” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Odayeri Kesimi (Kınalı-Çatalca Kavşağı Arası) Açılış Töreni'ne katıldı.

“TÜRKİYE'NİN KADINLARI DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE DESTAN YAZMAYA DEVAM EDİYOR”

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak 3 Eylül'den beri bölücü terör örgütünün kaçırdığı evlatlarına kavuşma umuduyla bekleyen Diyarbakır annelerine selam gönderdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca düzenlenen programda, 81 vilayetten gelen kadılarla bir araya geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin kadınlarının dün olduğu gibi bugün de destan yazmaya devam ettiğini söyledi.

“Bu topraklarda hamdolsun Nene Hatunlar, Şerife Bacılar, Halide Edipler, Halime Çavuşlar, Melike Hatunlar, Kara Fatmalar hiç eksik olmuyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  terör örgütünce şehit edilen Aybike Öğretmen ve Esma Astsubay’ın sınırlar içinde ve dışında alçakça katledilen yüzlerce kadının, istiklal mücadelesinin günümüzdeki bayraktarları olduğunu ifade etti.

“SADECE BİTİRDİĞİMİZ YOLLAR BİLE TÜRKİYE'NİN NEREDEN NEREYE GELDİĞİNİ SOMUT OLARAK İSPATLIYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye'nin gurur abidelerinden olan 400 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu'nun yeni bir bölümünü daha hizmete açtıklarına dikkati çekerek şimdiye kadar otoyolun Odayeri-Paşaköy, Paşaköy- Mecidiye, Hüseyinli- Kömürlük, Yassıören-Odayeri, Kurtköy-Liman Bağlantı Yolu, Çatalca-Yassıören, Liman Kavşağı ve Sevindikli Kavşağı bölümlerini devre aldıklarını hatırlattı.

Otoyolun bu kesiminin, üç viyadük, 12 köprü, 14 alt geçit, dokuz üst geçit, 51 menfez, iki tünel ile iki kavşaktan oluştuğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun farklı etaplarının devreye girmesiyle artık vatandaşların kesintisiz, konforlu ve güvenli seyahat imkânına kavuşacağını kaydetti.

Bu güzergâhın aynı zamanda yapımı devam eden Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu ve İstanbul-İzmir Otoyolu ile birleşerek Kuzey ve Güney Marmara'yı Batı Anadolu bağladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hizmete açtıkları yol sayesinde Kınalı mevkiinden gelen araçların Kuzey Marmara Otoyolu ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanarak Dilovası, Bursa ve İzmir'e kadar kesintisiz seyahat imkânına kavuşacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 352 milyon dolarlık yatırımla hizmete aldıkları bu projenin hayırlı olmasını dileyerek, hayata geçmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

Sadece bitirilen yolların bile Türkiye'nin nereden nereye geldiğini ve nasıl bir değişim ve dönüşümden geçtiğini somut olarak ispatladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni projeler, yeni çalışmalar, yeni eserler inşa etmek için var güçleriyle çalıştıklarını vurguladı.

Türkiye’nin her bir karışına eserlerle damga vurduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki hafta önce İzmir'de yine önemli bir eserin açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Toplam yatırım bedeli 455 milyon avroyu bulan Menemen-Aliağa-Çandırlı otoyolunu İzmirlilerin hizmetine sunduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yolla beraber 14 köprülü kavşak, beş hemzemin kavşak, bir tünel, 38 köprüsü ve sekiz viyadüğü ile İzmir'e yakışan bir eseri ülkeye kazandırdıklarını kaydetti.

“KANAL İSTANBUL PROJESİ EN YAKIN ZAMANDA İHALEYE ÇIKIYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı günlerde Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ni vatandaşların kullanımına sunduklarını anımsatarak, 4 milyonu aşkın basılı kitabın olduğu kütüphaneyi şimdiye kadar 120 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Türkiye'yi ulaşım, sanayi, üretim, ticaret, sağlık ve eğitimle beraber kültür alanında da hak ettiği seviyeye ulaştırana kadar durmayacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiç şüphesiz bunları başında 'Yüzyılın Projesi' olarak nitelendirilen, bu kardeşinizin 'çılgın projem' dediği Kanal İstanbul Projesi de en yakın zamanda ihaleye çıkıyor” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kanal İstanbul, ufku dar, vizyonu dar, vizyonu sığ, ön yargılarının esiri olmuş kimi çevrelerin insafına terk edilmeyecek kadar mühim bir projedir. Bu proje diğer katkıların yanında Türkiye'nin stratejik gücüne de çarpan etkisi yapacaktır.  İstanbul'a ve Türkiye'ye hizmette hiçbir sınır, hiçbir engel tanımıyor. Hiçbir bahaneye, hiçbir mazerete de prim vermiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

İdeolojik saplantılarla hareket eden bir avuç hizmet düşmanına değil, milletin ne dediğine, neyi istediğine baktıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terk derdimiz, bu ülkeye uzun yıllar hizmet üretecek eserler ortaya koymak, bütün derdimiz, aziz milletimize uzun yıllar hizmet edecek eserler üretmek. Bunun için birileri istemese de kamu, özel sektör ve vatandaş iş birliğiyle boğazın yükünü hafifletecek, şehrimizin marka değerini artıracak Kanal İstanbul'u ülkemize kazandırmakta kararlıyız” dedi.

“ÖZ GÜVENİ ÖRSELENMİŞ BİR MİLLET SENELER SONRA YENİDEN KENDİNE GÜVENMEYE VE İNANMAYA BAŞLADI”

“Büyük medeniyetler ancak büyük yollar üzerine inşa edilir bunun için maddi kaynaklarınızın yanı sıra büyük hedeflerinizin olması gerekiyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Artık sığ gündemlerin esiri olmaktan çıkmış, küresel ölçekte planlar, küresel ölçekte projeler yapabilen bir ülke konumuna geldik. Türkiye ayağına vurulan prangalardan bizim dönemimizde kurtuldu. Öz güveni örselenmiş bir millet seneler sonra yeniden kendine güvenmeye ve inanmaya başladı. Sadece hayal kurmadığımız, hayallerimizi de gerçeğe dönüştürdüğümüz bir yere geldik. Bir, bir buçuk asırlık arzulardan ilham alıyor, planları, projeleri hazırlıyor, kolları sıvıyor o hayalleri tek tek hayata geçiriyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaşım alanında yaptıkları bölünmüş yol, otoyol, hızlı tren ve hava ulaşımında yapılan yatırımlarını anlatarak,  “Cumhuriyet tarihimiz boyunca yapılan hizmetlerden daha fazlasını 17 yıla sığdırdık. Bir dönem 26 hava limanımız varken şu anda 56 hava limanımız var. Yetmez bu daha da devam edecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan 29,5 kilometrelik yolun, tüm bölgeye hayırlı olmasını dileyerek, Türkiye'nin tarihiyle kültürüyle 83 milyon nüfusuyla ekonomik ve askerî kapasitesiyle büyük ve güçlü bir ülke olduğunu vurguladı.

Yerli otomobili, savunma sanayi atılımlarını, İHA ve SİHA’ları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletin cesaretini, iradesini kırmak için onlar her türlü yolu denediler ama millet dedi ki, 'Biz yaparız.' ve yaptılar. İnşallah şimdi bir üçüncüsü geliyor, o da Akıncı. Akıncı'yı da yaptığımız zaman olay çok daha bize büyük güç katacak. Bunu da çoğu zaman içerideki devşirmeleriyle içimizdeki maşalarıyla yaptılar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ne zaman demokrasi, kalkınma ve refah yolunda hamle yapsa hemen birilerinin devreye girdiğine dikkati çekerek, “Rahmetli Menderes'in 10 yıl boyunca gecesini gündüzüne katarak verdiği mücadele 27 Mayıs darbesiyle akamete uğratılmıştır. Aynı şekilde rahmetli Özal'dan Erbakan Hocamıza ve Türkeş'e kadar ülkesini ve milletini seven nice siyasetçi belli çevrelerin hedefi olmuştur. Türkiye'nin büyümesini ve güçlenmesini engellemek için sokakların karıştırılmasından darbelere kadar her türlü yol denenmiştir. İşte bu FETÖ belası, o da aynı değil mi? 15 Temmuz neydi? İşte biliyorsunuz. Gereken tokadı yediler mi? Artık bu yollara da kolay kolay başvuramayacaklar” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin IMF'ye olan 23,5 milyar dolar borcunu 2013'te sıfırladıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'nın 27,5 milyar dolar olan döviz rezervinin şu anda 100 milyar doların üzerinde olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan  ve platforma gelen çocuklarla açılış kurdelesini kesti.

Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, makam aracını bir süre yeni otoyolda kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, SİLİVRİ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'dan ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye özel defterini de imzaladı.

Silivri Belediyesi’nin ardından AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilat mensuplarıyla sohbet etti.

Ziyaretin ardından halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Odayeri Kesimi açılışının ardından Silivri Belediyesi’ni ve AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etme kararı aldığını belirtti.

“TÜRKİYE MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNİN ÜSTÜNE ÇIKTI”

Açılışı yapılan otoyol ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden İzmir'e kadar gidilebileceğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, AK Parti iktidarları döneminde ise buna 22 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettiklerini kaydetti.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün İstanbul Boğazı'nda üçüncü bir “altın boynuz” olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin bunu engellemeye kalktığını, aynı şekilde Marmaray'ı yaptıklarını ancak CHP'nin onu da engellemek için mahkemeye başvurduğunu hatırlattı.

Bütün engelleme çabalarına rağmen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü ve Marmaray'ı yaptıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı şekilde Avrasya Tüneli'ni de engellemeye çalıştıklarını ancak buna rağmen Avrasya Tüneli'nin de açılışını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi de Kanal İstanbul'u engellemeye çalışıyorlar. Ey CHP zihniyeti, sizin gücünüz, kuvvetiniz Kanal İstanbul'u engelleyemeyecek, onu da yapacağız” diye konuştu.

Kanal İstanbul’u yapacaklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir başka adım daha atıyoruz, CHP isterseniz onu da engellemeye gelin, oraya da bir ziyaret yapın. Ne o? 18 Mart Çanakkale Köprüsü'nü de yapıyoruz. Onun da direkleri yükselmeye başladı. Dünyanın en önemli iki direkt arası açıklığı olan çok ciddi bir asma köprü” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart'ta Çanakkale Boğazına yapılan köprüyü ziyaret edeceğini açıklayarak Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıktığını vurguladı.

“TÜRKİYE KENDİ SİLAHINI YAPAN BİR ÜLKE HÂLİNE GELDİ”

Savunma sanayiindeki yatırımları ve yenilikleri anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin kendi silahını kendisi yapan bir ülke hâline geldiğini, şimdi de kendi tankını yaparak Türkiye’yi engellemek isteyenlere önemli bir ders vereceklerinin altını çizdi.

Vatandaşlardan bir isteği olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Bölmek parçalamak isteyenler, buna gayret edenler var değil mi? Biz her şeyden önce Cumhur İttifakı olarak bir miyiz, onun içinde ne yapacağız? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız. Öyle bölmek isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz. Bakın Yalova'da yolsuzluklar almış başını gidiyordu ve CHP'nin bu belediyesinde bakanlığımız hemen takibatını yaptı ve sonra da görevden alınmasına karar verildi. Ardından da yapılan seçimde Yalova'da AK Partili bir arkadaşımız belediye başkanı oldu.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkın birlik, beraberliği ve gücüyle 2023'e ve 2024'e iyi hazırlanacaklarını dile getirerek bunu başarmak için çok çalışmak gerektiğine vurgu yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.