Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka azerbaycan istanbul eNBE çin türkiye CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Rino virüs Shu Jueting

“Türkiye Bugün, Hem Kendini Savunmanın Hem De Geleceği İnşa Etmenin Çabası İçindedir”

Ziraat Diyarbakır Gençlik Festivali’nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir ülkenin kuruluşu ve geleceği kılıçla kalemin ucundadır. Kılıcınız keskin olacak ki vatanınıza ve özgürlüğünüze göz dikenlere fırsat vermeyesiniz. Kaleminiz güçlü olacak ki nesillerinizi eğitim-öğretim yoluyla geleceğe hazırlayabilesiniz. Türkiye bugün, hem kendini savunmanın hem de geleceği inşa etmenin çabası içindedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Diyarbakır Gençlik Festivali’ne katıldı. Diyarbakır Stadyumunda gerçekleşen festivalde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Bir ülkenin kuruluşu ve geleceği kılıçla kalemin ucundadır. Kılıcınız keskin olacak ki vatanınıza ve özgürlüğünüze göz dikenlere fırsat vermeyesiniz. Kaleminiz güçlü olacak ki nesillerinizi eğitim-öğretim yoluyla geleceğe hazırlayabilesiniz. Türkiye bugün, hem kendini savunmanın hem de geleceği inşa etmenin çabası içindedir” ifadelerini kullandı.

“ADI VE İDDİASI NE OLURSA OLSUN, TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İPİNİN UCU AYNI YERE ÇIKAR”

Adı ve iddiası ne olursa olsun, tüm terör örgütlerinin ipinin ucunun aynı yere çıkacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Benliklerini 1 dolara Amerika’daki şarlatana satan FETÖ’cüler ve İslam adına Müslümanları katleden DEAŞ’lılar ile kendi halkına, kendi ülkesine kurşun sıkan bölücü teröristlerin hiçbir farkı yoktur. Yüce dinimizin değerlerini istismar ederek bu ülkeye cephe alanlar ile Kürt kardeşlerimizin adını istismar ederek bu millete savaş açanların gerisindeki siluet aynıdır. Türküyle, Kürdüyle, Laz’ıyla, Süryani’si, Arap’ıyla, Balkan veya Kafkas göçmeniyle bu ülkedeki 81 milyon vatandaşımızın tek bir devleti vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti’dir” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Kim karşınıza bölünmeyle, parçalanmayla, ayrımcılıkla, sefaletle, korkuyla geliyorsa, bilin ki sizin en büyük düşmanınızdır. Bu teklifle gelenin arkasına baktığınızda göreceğiniz tek şey yeminli düşmanlarımız olacaktır. Dün Selahattin Eyyubi’yi, Sultan Kılıçarslan’ı alt edemeyenler, bugün gözlerini size dikmiş durumdalar. Bunların meşrebinde yalanın, iftiranın, vaadin, riyakârlığın sınırı yoktur. Dikkat edin, bu sıfatların aynısını ülkemiz içindeki kimi siyasetçilerde de bulabilirsiniz. Çünkü bunlar asıllarının gölgesidir. Biz, geçmiştekilerden farklı olarak, gölgeleriyle değil asıllarla mücadele ettiğimiz için başarılı olduk.”

Anahtar Kelimeler:
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.