Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN çin

“Türkiye, Filistin Davasına Ve Filistin Halkına Sırtını Dönmeyecektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Parlamentosu (Knesset) üyesi Arap milletvekilleri ve beraberlerindeki heyeti Tarabya Köşkü'nde kabul etti. Erdoğan Kabulde;“Türkiye, Filistin davasına ve Filistin halkına sırtını dönmeyecektir. Elimizdeki tüm imkânları kardeşlerimizle paylaşmayı sürdüreceğiz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Huber Köşkü'ndeki kabulü, basına kapalı 1,5 saat sürdü.

“TÜRKİYE, FİLİSTİN DAVASINA VE FİLİSTİN HALKINA SIRTINI DÖNMEYECEKTİR”

Kabulde Filistin’de işgalin son bulması, barışın ve huzurun tesisi için ellerindeki tüm imkânları kullandıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, Filistin davasına ve Filistin halkına sırtını dönmeyecektir. Elimizdeki tüm imkânları kardeşlerimizle paylaşmayı sürdüreceğiz” dedi.

Milletvekillerine, İsrail Parlamentosu’nda Filistinlilerin iradesinin temsilcisi olarak üstlendikleri kritik görev için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  İsrail Parlamentosu’ndaki Arap milletvekillerine birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan milletvekillerine; Gazze’de yaşanan İsrail zulmüne, Yahudi Ulus Devlet Yasası’na ve Türkiye ile ilgili sarf edilen asılsız söylemlere karşı gösterdikleri duruş için müteşekkir olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail parlamentosunda kabul edilen sözde Yahudi Ulus Devlet Yasası'yla İsrail vatandaşı Filistinlilerin de haklarını açık ve net bir biçimde hiçe saydığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.